Overslaan naar content

Kom jij stage lopen bij Combinatie Jeugdzorg?

Gezinshuis Plus
Op locatie
 • Zuidoost-Brabant, Noord-Brabant, Nederland
Gezinshuisouders Combinatie Jeugdzorg
Op locatie
 • Zuidoost-Brabant, Oost-Brabant of midden Limburg, Noord-Brabant, Nederland
Jeugdconsulent sociaal team gemeente Cranendonck
Hybride
 • Gemeente Cranendonck, Noord-Brabant, Nederland
Open sollicitatie
Hybride
 • Zuidoost-Brabant, Noord-Brabant, Nederland

Een stage bij Combinatie Jeugdzorg

Als je op zoek bent naar een interessante stageplaats in de jeugdzorg, dan moet je bij ons zijn!* Je komt terecht in een uitdagende werkomgeving waarin elke hulpvraag en elk gezin anders is. Daar leer je veel van. Net als van je betrokken collega’s, die superveel kennis hebben en je met alle liefde vooruithelpen. Ook zijn je collega’s benieuwd naar jouw inbreng en inzichten, want samen kunnen jullie gezinnen nog beter ondersteunen. Je hebt hier dus alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en bent tegelijkertijd een geweldige steun voor kinderen en ouders. Een topcombinatie, toch? 

*Combinatie Jeugdzorg is een erkend leerbedrijf.

Wat bieden wij je?

Stagevergoeding

Je ontvangt een stagevergoeding van €400,- bruto per maand o.b.v. 32 uur (cao jeugdzorg).

Kennis en ervaring

Je wordt in je werk begeleid door een ervaren stagebegeleider, collega's en mede-stagiairs. Je krijgt genoeg tijd om je schoolopdrachten uit te voeren.

Koppelstage en indiensttreding

Je kunt kiezen voor een koppelstage van anderhalf jaar en er zijn mogelijkheden om na je stage bij ons in dienst te treden.

Maak kennis met onze stagiairs

 • "Binnen pleegzorg kom ik op veel verschillende plekken met complexe, maar ook uitdagende problemen. Als professional in opliedingg beteken ik echt al iets voor de diverse gezinnen die met deze problemen te maken hebben."

  Sophie - Stagiaire pedagogiek

 • "Omringd worden door een team vol HR-professionals heeft mijn visie op het HR- werkveld verbreed!"

  Stage - Stagiaire HRM

 • "Binnen de dag- en nachtbehandeling ontwikkel ik mezelf tot een professionale jeugdzorgwerker. Mede dankzij mijn collega's! Door met hen te praten over werksituaties doe ik nieuwe inzichten en kennis op. Dat geeft me het vertrouwen om bewust en zelfverzekerd te handelen."

  Jonathan - Stagiair sociale studies

Mogelijke stageplaatsen

 • Pedagogisch medewerker dagbehandeling

  Kinderen en jongeren die te maken hebben met opvoed- en opgroeiproblemen komen een aantal uur per dag naar het dagbehandelingscentrum. Jij begeleidt deze kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Samen met je team creëer je een veilige en stimulerende omgeving waarin zij fijn kunnen opgroeien. Dat doe je door pedagogische ondersteuning, het organiseren van activiteiten en het bieden van sociaal emotionele begeleiding. Daarbij werk je veel samen met ouders/verzorgers en andere betrokkenen om gezinnen de beste zorg te bieden.

  Je kunt werken bij de:

  Multidisciplinaire kinderdagbehandeling (MKD) voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar in Eindhoven, Helmond, Valkenswaard en Veldhoven. Naschoolse dagbehandeling (Boddaert) voor kinderen/jongeren van 6 tot en met 14 jaar in Eindhoven en Helmond. Intensieve dagbehandeling voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar in Eindhoven.

 • Pedagogisch medewerker dag- en nachtbehandeling

  Soms is het door de problemen die een gezin ervaart beter als een kind even uit huis gaat. Je hebt een belangrijke rol in het bieden van een veilige en gestructureerde omgeving waarin de jongeren kunnen opgroeien en ontwikkelen. Je ondersteunt en begeleidt deze jongeren in hun ontwikkeling en dagelijks leven. Samen gaan jullie op zoek naar hun krachten, zodat ze zelfstandig problemen kunnen oplossen. Met een goede toekomst in het vooruitzicht. Dit kun je doen bij onze behandelgroepen voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar in Eindhoven, Mierlo en Veldhoven.

 • Ambulant hulpverlener dag- en nachtbehandeling

  Door trauma of hechtingsproblematiek ontwikkelen sommige kinderen ernstige gedrags- of ontwikkelingsproblemen. Voor ondersteuning verblijven zij bij onze behandelgroepen. Tijdens hun verblijf sta je als ambulant hulpverlener de ouders bij met specialistische hulp. Jij zorgt ervoor dat ze een belangrijk onderdeel zijn en blijven in het leven en de ontwikkeling van het kind. En dat ze zo samen als gezin op eigen kracht hun situatie kunnen verbeteren en zelfverzekerd de toekomst tegemoet gaan.

  Houd er rekening mee dat het in deze stagefunctie van belang is dat je een rijbewijs en auto bezit, in verband met het afleggen van huisbezoeken.

 • Ambulant hulpverlener Pleegzorg

  Als een kind vastloopt in de ontwikkeling door opvoed- of opgroeiproblemen, kan een andere woonomgeving waardevol zijn. Een pleeggezin is dan de eerste keuze, omdat deze vorm van opvang het dichtst bij de natuurlijke gezinssituatie blijft. Voor pleegouders is het natuurlijk wel even wennen om voor een kind uit een ander gezin te zorgen. Daarom bezoek je als ambulant hulpverlener pleeggezinnen om pleegouders te ondersteunen in de (tijdelijke) verzorging. Zo zorg jij ervoor dat pleegkinderen zich prettig en veilig kunnen ontwikkelen.

  Houd er rekening mee dat het in deze stagefunctie van belang is dat je een rijbewijs en auto bezit, in verband met het afleggen van huisbezoeken.

 • Medewerker HR

  Om talentvolle collega’s te vinden, boeien en behouden, is er op ons hoofdkantoor in Eindhoven een afdeling HRM. Als stagiair ben je hier betrokken bij de administratie van de in-, door- en uitstroom van collega’s en de werkzaamheden rondom werving en selectie. Jij bent verantwoordelijk voor het werven en coördineren van stagiairs binnen Combinatie Jeugdzorg. Daarnaast ondersteun je de HR-adviseurs met lopende casussen en thema’s en beantwoord je verschillende HR-gerelateerde vragen vanuit de organisatie. Je leert dus alles wat je nodig hebt om je te ontwikkelen tot HR-professional!

 • Medewerker Facilitair

  Wil jij ervoor zorgen dat je collega’s op de verschillende locaties van Combinatie Jeugdzorg succesvol het verschil maken voor gezinnen? Sluit je dan aan bij het facilitaire team op ons hoofdkantoor in Eindhoven! Samen optimaliseren jullie de werkprocessen continu, zodat jullie collega’s alle benodigdheden hebben om zorg van kwaliteit te bieden.

 • Gedragswetenschapper

  Volg je een wetenschappelijke opleiding? Dan kun je bij ons aan de slag als stagiair gedragswetenschapper. In deze rol observeer je hoe bepaald gedrag of problemen in een gezin ontstaan. Met deze kennis staan je collega hulpverleners sterker en kunnen ze gezinnen beter ondersteunen. Zo zijn jullie samen echt van betekenis voor gezinnen en de situatie waarin zij zitten. 

  Je kunt in deze rol iets extra’s toevoegen als je kiest voor een combistage, waarbij je naast je afstudeerstage ook je afstudeerscriptie afrondt bij Combinatie Jeugdzorg. In dit geval loop je zeker negen maanden lang minimaal drie dagen per week stage. Met je scriptie help je collega’s en daarmee gezinnen ook weer verder. Een krachtige combinatie dus!

Meer informatie

“Het is prachtig om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van een ander en daarmee tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen”

Erik, stagiair sociale studies

Wanneer kun je bij ons aan de slag?

We hebben twee startmomenten voor een stage in de hulpverlening op hbo-niveau: september en febuari

De beschikbare stageplaatsen voor september vind je vanaf maart in ons vacatureoverzicht. De beschikbare plaatsen voor februari voegen we vanaf oktober toe. Houd het overzicht dus goed in de gaten!

Maak jij je samen met ons sterk voor jeugd?

Zie jij een stage bij Combinatie Jeugdzorg wel zitten? Vertel ons in een motivatiebrief waarom een stuur deze samen met je cv op via onderstaande button. Wij kunnen niet wachten om met jou te ontdekken of en op welke plek jouw krachten het beste van pas komen.