Skip to content

Samen sterk voor jeugd

'Elk kind een thuis en toekomst', dat is waar je je bij Combinatie Jeugdzorg voor inzet. Werk waar je trots op mag zijn, maar dat ook zeker uitdagend is. Iedere hulpvraag is uniek. Daarom is het belangrijk dat je goed luistert naar het verhaal van elk kind en gezin, zodat problemen inzichtelijk worden. Dat je zoekt naar creatieve oplossingen en niet loslaat tot casussen zijn afgerond. Zodat je het verschil maakt in het leven van deze kinderen, jongeren en gezinnen. 

Onze kracht zit 'm in de combinatie

Dat je hier echt iets betekent voor gezinnen is fantastisch. Maar ons team maakt het werk nog beter. Je kunt 100% op je collega's vertrouwen. Ze luisteren naar je en brengen je op ideeën. En jij hen natuurlijk ook. Daarnaast krijg je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je nieuwe kennis toe te passen. Denk je dat een andere werkvorm beter werkt? Probeer het uit! Wil je nieuwe taken oppakken? Ga je gang! We willen dat iedereen gelukkig is en blijft. Dat maakt ons team een ijzersterke combinatie die impact maakt op de maatschappij.

Behandelvisie en behandelmethoden

Om te zorgen dat ieder kind veilig opgroeit, baseren we onze behandelingen op de uitgangspunten van: positieve psychologie, orthopedagogiek en systeemtherapie.

De focus ligt op het benutten van de mogelijkheden en talenten binnen een gezin. We richten ons op positieve emoties en versterken het vertrouwen in het eigen kunnen (competentiegericht werken). Door systeemgericht te werken, begrijpen we de gedragingen binnen een gezin en ontdekken we patronen die we samen kunnen doorbreken. Basiscommunicatie door middel van woorden, gebaren, mimiek en gedrag is daarbij een onmisbaar onderdeel. Door het aangaan van prettig, wederzijds contact wordt de onderlinge band sterker en kan het gezin echt met de oplossing aan de slag.

We werken vanuit de behandelvisie 'Wonen doe je thuis'. Ons uitgangspunt is dat kinderen veilig kunnen opgroeien in een gezinssituatie en terug kunnen vallen op een steunend netwerk in hun eigen omgeving. Onze behandeling is gezinsgericht, duurzaam en oplossingsgericht. We behandelen het liefst thuis. Samen met het gezin werken we aan oplossingen, waarmee kind en gezin zelf verder kunnen en met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Meer weten?

Ons werkgebied

Combinatie Jeugdzorg is vooral actief in Zuidoost-Brabant. Onze hoofdlocaties vind je in Eindhoven, Helmond en Veldhoven. Daarnaast hebben we, verspreid door de hele regio, ongeveer dertig kleinere locaties en circa 450 pleeggezinnen.

Maak kennis met je collega's

“Onze organisatiecultuur is geweldig. Ik krijg het vertrouwen om te doen waar ik goed in ben en ik ben volledig verantwoordelijk voor mijn eigen casussen. Toch heb ik nooit het gevoel dat ik er alleen voor sta. Mijn collega’s staan altijd voor me klaar. En komt een collega in een onveilige situatie terecht? Dan worden er direct intervisies gepland om te bespreken hoe diegene zich voelt. We verliezen elkaar niet uit het oog.”

Nicole, specialistisch ambulant hulpverlener

Terugblikken op 2022

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van de gezinnen die we begeleiden? En vind je het leuk om te lezen hoe we het afgelopen jaar op verschillende manieren van betekenis zijn geweest? Neem een kijkje in ons online jaarmagazine en jaarbericht!

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.

Stephanie Guemalmazian

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend

+31 6 57 83 20 73 

Stuur een appje of een e-mail