Overslaan naar content

Leren en ontwikkelen

Krachtig blijven = blijven leren en ontwikkelen

De diversiteit en complexiteit van de hulpvragen van gezinnen is groot. Daarom is het belangrijk dat je je als jeugdzorgprofessional blijft ontwikkelen. Zolang je nieuwe kennis en inspiratie opdoet, kom je (samen met je collega’s) tot creatieve en innovatieve oplossingen voor gezinnen. Ook kunnen opleidingen en trainingen het werk uitdagend houden voor je. Bijvoorbeeld omdat je na een opleiding in staat bent taken op te pakken die buiten je reguliere werk vallen. Zo houd je plezier en afwisseling in je werk en kun je collega’s maximaal versterken om van betekenis te zijn voor gezinnen.

Hoe zorgen wij dat jij je kunt blijven ontwikkelen?Opleidingsprogramma

We hebben een eigen opleidingsprogramma met een breed aanbod trainingen en cursussen. Onze docenten hebben ruime pratkijkervaring en zijn actief werkzaam als professional. Zo weten we de vertaalslag van theorie naar dagelijkse praktijk heel goed te maken. Hierdoor zijn onze opleidingen zeer praktisch ingestoken en bieden we naast training ook coaching. Het complete opleidingsprogramma van ons Expertisecentrum Beroepsontwikkeling vind je hier.

Praktijkprogramma SKJ

Op onze kosten kun je een volledig geaccrediteerd praktijkprogramma volgen. Rond je deze succesvol af, dan mag je je registreren in hét beroepsregister voor jeugd- en gezinsprofessionals en BIG geregistreerde gedragswetenschappers: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Met deze registratie toon je aan dat je alle competenties bezit om goede hulp te bieden in complexe situaties. En dat je continu werkt aan je kwaliteiten en vakbekwaamheid. Een mooi bewijs van jouw krachten!

HKZ-gecertificeerd

Sinds 2007 bezit Combinatie Jeugdzorg het HKZ-certificaat Jeugdzorg, een landelijk kwaliteitskeurmerk. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitsnormen die gelden voor de jeugdzorg en actief aan de slag zijn met een permanente cyclus van leren en verbeteren. Tevredenheidsonderzoek onder onze cliënten, medewerkers, pleegouders en verwijzers is onderdeel van deze leer- en verbetercyclus.

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.

Naomi van den Akker

Werkdagen: dinsdag t/m vrijdagochtend

+31 6 20 73 85 27

Stuur een appje of een e-mail