Skip to content

Hoe werkt het sollicitatieproces bij Combinatie Jeugdzorg?

Sollicitatieproces

Heb je een passende vacature gevonden en spreekt onze organisatie jou aan? Via de sollicitatiebutton onder onze vacatures kun je direct solliciteren. Om je goed voor te bereiden op je sollicitatie, leggen we hieronder onze sollicitatieprocedure uit. Soms wijken we hiervan af als er bijvoorbeeld een assessment of meeloopdag nodig is. Dit geven we natuurlijk tijdig aan. 

Stap 1: Solliciteren

Alle actuele vacatures vind je in ons vacatureoverzicht. Via de sollicitatiebutton onderaan de vacatures kun je direct solliciteren. Vul het formulier in en upload je motivatie en cv. Overtuig ons waarom jij de juiste persoon bent voor de functie! In onze vacatures wordt een datum vermeld waarop de gesprekken plaatsvinden. Het is fijn als je deze datum alvast vrijhoudt in je agenda.Stap 2: Beoordeling sollicitaties

Nadat wij je sollicitatie hebben ontvangen, ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail. Alle sollicitaties worden zorgvuldig bekeken. Tijdens de beoordeling letten we vooral op relevante opleidingen, eventuele certificaten, werkervaring, motivatie en een mogelijke match met de organisatie. Je ontvang binnen 10 werkdagen van ons een reactie.  Stap 3: Persoonlijke kennismaking

Zien wij op basis van jouw cv en motivatie een eerste match? Dan nodigen wij je graag uit voor een persoonlijk gesprek. Onze recruiter neemt telefonisch contact met je op om dit gesprek in te plannen. Het eerste gesprek voer je meestal met jouw toekomstige leidinggevende en een collega uit het team. In dit gesprek maken we kennis met elkaar. We gaan inhoudelijk in op je cv en de vaardigheden die je nodig hebt voor de functie. We vertellen je meer over onze organisatie, de functie en onze organisatiecultuur en we horen graag welke vragen jij aan ons wilt stellen. Aan het einde van dit gesprek vertellen wij wanneer je uiterlijk een terugkoppeling krijgt.

 

Stap 4: Vervolggesprek

Na het eerste gesprek neemt onze recruiter telefonisch contact met je op. We zijn benieuwd hoe je het eerste gesprek hebt ervaren. We geven feedback op de indruk die je gemaakt hebt. Als we beiden enthousiast zijn, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op de inhoud van de functie, het team en natuurlijk op jou. Dit gesprek is meestal met twee collega’s uit het team. Voor bepaalde functies hanteren we een meeloopdag als tweede gesprek.

 

Stap 5: Online assessment

Voor sommige functies is het maken van een online assessment onderdeel van de procedure. Hierover informeren wij je tijdig.

 

Stap 6: Arbeidsvoorwaardengesprek

Ben je na het tweede gesprek nog net zo enthousiast en is dat gevoel wederzijds? Dan nodigen we je uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. Ter voorbereiding neem jij je originele diploma en paspoort/identiteitskaart mee naar dit gesprek. Hier maken we een kopie van. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek informeert je toekomstig leidinggevende je over de arbeidsovereenkomst, de cao jeugdzorg en ontvang je een salarisaanbod. Ook komen in dit gesprek je startdatum, je nieuwe werkplek en alle vragen die daarbij horen aan bod. Daarnaast vragen we om een referentie af te geven en gaan we deze (met jouw toestemming) contacteren.

 

Stap 7: Indiensttredingsprocedure

Als laatste gaan we aan de slag met de administratieve afwikkeling van je indiensttreding. We controleren, indien nodig, jouw inschrijving in het beroepsregister en we stellen het contract op. Hiervoor hebben we een aantal persoonsgegevens nodig. Ook ontvang je van ons via e-mail een link waarmee je online je VOG kunt aanvragen. Uiteraard vergoeden wij deze kosten. Combinatie Jeugdzorg hanteert een gedragscode. Deze maatregel is genomen om cliënten die aan onze zorg zijn toevertrouwd en collega’s te beschermen tegen elke vorm van grensoverschrijdend gedrag. We vragen je deze verklaring te ondertekenen.

 

Welkom bij Combinatie Jeugdzorg!

We bereiden ons voor op jouw eerste werkdag. We zorgen dat er een werkplek beschikbaar is en dat je de juiste autorisaties krijgt. Heb je voor jouw functie een laptop of mobiele telefoon nodig, dan zorgen we ervoor dat je deze tijdens een van je eerste werkdagen kunt ophalen.

Jouw leidinggevende of één van je nieuwe collega’s neemt voor je eerste werkdag contact met je op over hoe laat je verwacht wordt, waar je kunt parkeren en wie jou ontvangt. De eerste werkdag en werkweek staan in het teken van kennismakingen en de start van jouw introductieprogramma.

 

Introductieprogramma

Wij investeren vol overtuiging in het opleiden en ontwikkelen van onze medewerkers. Voor nieuwe medewerkers hebben we een speciaal introductieprogramma zodat je je snel thuis voelt in onze organisatie. Het is afhankelijk van je functie hoe jouw introductieprogramma eruit ziet. Een onderdeel van je introductieprogramma is de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Daarnaast krijg je toegang tot jouw persoonlijke online pagina: ‘Welkom bij Combinatie Jeugdzorg!’. Met de informatie op deze website laten we je alvast kennismaken met onze organisatie. Daarnaast geven we je praktische informatie over je dienstverband, je eerste werkdag en je introductieprogramma.

 

Wat gebeurt er met je gegevens?

In onze privacyverklaring lees je wat er met je gegevens gebeurt nadat je bij ons hebt gesolliciteerd. Is de keuze helaas niet op jou gevallen? Dan worden je gegevens binnen vier weken na afronding van de sollicitatieprocedure verwijderd. Het kan zijn dat we je gegevens wat langer willen bewaren. Onze organisatie is namelijk continu in beweging en wellicht dat jij ons daar in de toekomst bij kan helpen. In dat geval is het handig als wij weten hoe we jou kunnen bereiken zodra er een, bij jou passende, vacature vrijkomt. Om die reden bewaren wij jouw gegevens graag in onze database. Indien je akkoord gaat met het opslaan van je persoonsgegevens, bewaren we je gegevens voor een periode van één jaar. De data wordt uitsluitend gebruikt voor recruitment doeleinden. Het is op ieder moment mogelijk om je uit te schrijven voor onze database. Dit kan door een mail te sturen naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze recruiter Naomi.