Overslaan naar content

Hieronder lees je het verhaal van Chaymaa, jeugdzorgwerker bij Combinatie Jeugdzorg

Wat vind je het mooiste aan je werk?

De jongeren die hier terecht komen, maken dingen mee die je niemand gunt. Vervolgens worden ze ook nog eens uit hun vertrouwde omgeving gehaald. Hoe fijn is het als ze dan op een plek komen die aanvoelt als thuis? Het maakt me echt blij dat ik deze jongeren zo’n thuisbasis kan bieden. Ik vind het contact met hen heerlijk. Vooral het gezamenlijke eetmoment is leuk. Dan heb ik meestal alle jongeren bij elkaar en kletsen we over koetjes en kalfjes. Dat is hartstikke gezellig, maar helpt me ook om een band met ze op te bouwen. Daardoor kan ik er echt voor ze zijn en ze een veilige plek bieden. Een plek waar ze fouten mogen maken, zichzelf kunnen zijn en zich gehoord voelen. Want alleen dan kunnen ze zich verder ontwikkelen. Het maakt me heel trots als ze mede dankzij mijn hulp zelfstandig worden en voorzien zijn van de juiste bagage om zichzelf te redden in de maatschappij. 

Hoe ervaar jij de betrokkenheid van je collega’s?

Ons team is er een uit duizenden. Een dreamteam! We kunnen op elkaar vertrouwen en bieden elkaar een luisterend oor. Als ik tijdens mijn dienst een vraag heb, kan ik altijd bellen voor hulp. Zelfs een keer op kerstavond nam een collega meteen op. Moet er een dienst opgevangen worden, dan regelen we dat onderling met elkaar. Dat is voor mij belangrijk, want ik heb zelf geen stabiele gezondheid. Mijn lichaam vraagt me regelmatig een stapje terug te nemen, maar ik vind het soms moeilijk om toe te geven dat dat nodig is. Dat weet mijn team. Mijn collega’s letten op me en zijn trots als ik zelf aangeef dat iets niet lukt. Ze zullen het me nooit kwalijk nemen en nemen zonder discussie een dienst van me over. Hierdoor voel ik me veilig en kan ik mezelf zijn. Ik ben wie ik ben en dat is ook mijn kracht. Door dicht bij mezelf te blijven kan ik die fijne en ontspannen plek voor jongeren bieden.

Wat vind jij de krachtige combinatie van werken bij Combinatie Jeugdzorg?

De reden dat ik hier wil blijven werken is de krachtige combinatie van mijn team, waarop ik altijd kan terugvallen, en de ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie. Ik kreeg hier de kans om zonder ervaring te starten als pedagogisch medewerker in gezinshuizen. Inmiddels werk ik bij de dag- en nachtbehandeling en kan ik me nog steeds eindeloos blijven ontwikkelen. Zo heb ik samen met mijn collega’s onder andere een leuke training over competentiegericht werken gevolgd. Daar hebben we superveel kennis en vaardigheden uitgehaald die we kunnen toepassen binnen de dag- en nachtbehandeling. Heel waardevol! En omdat ik vrij nieuw ben in dit vak, leer ik nog veel in de praktijk. Ik heb bijvoorbeeld nu een rol als mentor van een jongere, wat leidt tot nieuwe verantwoordelijkheden. Genoeg uitdaging dus.

Maak kennis met andere medewerkers van Combinatie Jeugdzorg!

Benieuwd naar de andere verhalen van medewerkers? Waarom zij bij Combinatie Jeugdzorg werken en hoe zij het verschil maken voor kinderen, jongeren en gezinnen? Klik dan snel verder.

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.

Naomi van den Akker

Werkdagen: dinsdag t/m vrijdagochtend

+31 6 20 73 85 27

Stuur een appje of een e-mail