Overslaan naar content

Jeugdzorgwerker Woonbegeleiding en zelfstandigheidstrajecten in Eindhoven

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.686 - € 4.171 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Wil je jongeren die door complexe opvoed- en opgroeiproblematiek tijdelijk niet thuis kunnen wonen een veilige plek bieden? Een plek waar ze opbloeien en leren omgaan met emoties, conflicten en afspraken? Een plek gericht op zelfstandigheid. Binnen de dag- en nachtbehandeling bij Combinatie Jeugdzorg versterk je de krachten van deze jongeren en creëer je samen met ouders/opvoeders een optimale opgroeisituatie. Met als einddoel dat jongeren zelfverzekerd de toekomst tegemoet gaan. 


Jouw werkplek 

De behandelgroep Frankrijkstraat ligt in een woonwijk in Eindhoven. Er verblijven kinderen en jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Door middel van behandeling binnen een kleinschalige behandelgroep, in combinatie met de inzet van een jeugdzorgwerker en ambulant medewerker in de thuissituatie, streven we ernaar om jeugdigen weer zo snel mogelijk thuis te laten wonen. Daarnaast biedt deze behandelgroep behandeling aan jongeren gericht op zelfstandigheid zodat ze, zodra ze 18 jaar zijn, sterk genoeg zijn om op eigen benen te staan. Uitgangspunt is dat we in de groep een leeromgeving bieden waarin alle jongeren, maar zeker ook de gezinnen, voor elkaar van betekenis kunnen zijn met ondersteuning van het pedagogisch team.


Ook begeleidt het team een aantal trajecten Woonbegeleiding op twee locaties in de wijk Woensel. Woonbegeleiding is bedoeld voor jongeren vanaf 17 jaar die ondersteuning nodig hebben bij het verder ontwikkelen van vaardigheden om zelfstandig te kunnen functioneren en wonen.


Daarnaast bestaat je werk uit: 

 • Verrichten van werkzaamheden vanuit een pedagogisch kader binnen een groep met kinderen en jongeren in een residentiële setting, het gezinssysteem, woonbegeleidingstrajecten en (intensief) werken in de thuissituatie.
 • Als casusregisseur mede opstellen van behandelplannen en bieden van individuele begeleiding en zelfstandigheidstrajecten.
 • Samen met ouders en/of verzorgers op pedagogisch gebied begeleiden en behandelen van jongeren.
 • Samen met jongeren werken aan hun persoonlijke leerdoelen.
 • Een sturende en coachende rol richting ouders en jongeren in het leggen van contacten met instanties, zoals school, gemeenten en andere zorgorganisaties.
 • Rapporteren en deelnemen aan teamvergaderingen.
 • Je bent deel van een zelforganiserend team, dus ook neventaken horen erbij.

Vereisten

Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Of ze nu 14 of 18 jaar zijn; het contact met jongeren geeft je enorm veel energie. Zowel het individuele contact als het groepscontact. Hierbij staat voor jou het creëren van een veilige, rustige en stabiele plek centraal. Ook werk je actief samen met de sociale omgeving en het netwerk van de jongere. Maar, elke jongere is uniek en gaat op een andere manier met obstakels om. Daarom vind je het ook belangrijk om te sparren met collega’s over een creatieve, persoonlijke aanpak waarmee je zijn of haar krachten volledig benut. Loopt het veranderproces anders dan gedacht? Dan is het voor jou geen probleem om te schakelen en de juiste beslissingen te nemen over het verder te volgen pad. Hoe dan ook zorg je er met jouw intensieve begeleiding voor dat de jongere zich uiteindelijk thuis weer veilig en prettig verder kan ontwikkelen!


Herken jij jezelf volledig in bovenstaande omschrijving? Dan vorm jij een hele krachtige combinatie met ons. Maar, om deze functie daadwerkelijk goed uit te kunnen voeren, verwachten we nog wel het volgende van je:

 • een afgeronde sociaal agogische opleiding op mbo niveau 4 of hbo- niveau.
 • affiniteit met en/of ervaring in het werken binnen woonbegeleiding en of een residentiële setting.
 • goede contactuele eigenschappen met het oog op samenwerking en overleg met jongeren, ouders, verwijzers en collega’s.
 • een enthousiaste en open houding.
 • bereid om onregelmatig te werken: de diensten kunnen bestaan uit slaapdiensten, avonddiensten of (late) dagdiensten.
 • in moeilijke situatie durf je zelfstandig inhoudelijke beslissingen te nemen in het belang van het gezin en de jongere.


Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gelukkig bent en plezier hebt in je werk, heeft dat ook een positief effect op de jongeren die je begeleidt. Om dat geluk en plezier te behouden, is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ-geaccrediteerde) trainingen, zodat je kunt groeien in je vak. Of daarbuiten. Natuurlijk zorgen we daarbij ook voor goede studiefaciliteiten. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je de kans om in overleg met het team tot een passend rooster te komen waarin je voorkeuren kan aangeven. 

Daarnaast heb je recht op:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Ga je aan de slag als jeugdzorgwerker D, dan val je in schaal 7 en verdien je minimaal € 2.686,- en maximaal € 3.839,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Voor jeugdzorgwerker C geldt schaal 8 met een minimum van € 2.808,- en een maximum van € 4.171,-.
 • een onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor de avonden, weekenden en slaapdiensten;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Dat je in deze baan van betekenis bent voor jongeren en hun gezin is geweldig. Maar wat dit werk nog beter maakt is volgens onze collega Chaymaa de krachtige combinatie van het team en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg. Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s, die je graag een luisterend oor bieden. Die zorgen dat je je veilig voelt, waardoor je echt jezelf kunt zijn. Heel belangrijk, want zo zetten zij jou in je kracht. Ook vinden er regelmatig intervisies, casuïstiekbesprekingen en reflecties plaats, met de focus op professionele ontwikkeling. En wil je verder groeien in je vak? Dan zijn er genoeg kansen. Je kunt veel leren van de expertise van je collega’s, maar ook van ons scholingsaanbod. Genoeg uitdaging dus!


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Ons sollicitatieproces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter via 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of