Overslaan naar content

Jeugdzorgwerker (en mentor) kleinschalige behandelgroep in Mierlo

Op locatie
  • Mierlo, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.686 - € 4.171 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Bied kwetsbare jongeren een veilig thuis, waar ze zichzelf kunnen zijn en zich optimaal ontwikkelen. Maak het verschil bij Combinatie Jeugdzorg!


Wil je jongeren die door complexe opvoed- en opgroeiproblematiek tijdelijk niet thuis kunnen wonen een veilige plek bieden? Een plek waar ze opbloeien en leren omgaan met emoties, conflicten en afspraken? Binnen de dag- en nachtbehandeling bij Combinatie Jeugdzorg versterk je de krachten van deze jongeren en creëer je samen met ouders een optimale opgroeisituatie. Samen maken we ons sterk voor de jeugd!


Behandelgroep Neerakker

Neerakker is een vrijstaande woning gelegen in een wijk in Mierlo. Inclusief, participeren en normaliseren: Neerakker doet mee in de maatschappij en de maatschappij doet mee op Neerakker. We zijn onderdeel van de buurt, werken nauw samen met scholen, vrijwilligers, sportverenigingen en wijkteams in onze directe omgeving. Binnen deze behandelgroep zijn een aantal jongeren die er langdurig verblijven.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Of ze nu 12 of 18+ jaar zijn; het contact met jongeren geeft je enorm veel energie. Zowel het individuele contact als het groepscontact in onze kleinschalige specialistische en gezinsgerichte behandelgroepen. Hierbij staat voor jou het creëren van een veilige, rustige en stabiele plek centraal. Ook werk je actief samen met de sociale omgeving en het netwerk van de jongere. Je gaat onderzoeken wat er speelt. Is er sprake van bijvoorbeeld een ontwikkelingsstoornis, een traumatische ervaring of ouderschapsproblemen? Alleen als je de diepte ingaat, kom je tot de beste oplossing.

Maar, elke jongere is uniek en gaat op een andere manier met obstakels om. Daarom vind je het ook belangrijk om te sparren met collega’s over een creatieve, persoonlijke aanpak waarmee je zijn of haar krachten volledig benut. Loopt het veranderproces anders dan gedacht? Dan is het voor jou geen probleem om te schakelen en de juiste beslissingen te nemen over het verder te volgen pad. Hoe dan ook zorg je er met jouw intensieve begeleiding voor dat de jongere zich uiteindelijk weer veilig en prettig verder kan ontwikkelen!

Herken jij jezelf volledig in bovenstaande omschrijving? Dan vorm jij een hele krachtige combinatie met ons. Maar, om deze functie daadwerkelijk goed uit te kunnen voeren, verwachten we nog wel het volgende van je:

  • Je hebt een sociaal-agogische opleiding afgerond op mbo- niveau 4 (jeugdzorgwerker D) of hbo-niveau en een SKJ/BIG registratie (jeugdzorgwerker C).
  • Je hebt ervaring in groepswerk en bezit kennis van competentie-, oplossings- en systeemgericht werken.
  • Je sluit aan bij de krachten en het oplossend vermogen van jongeren en gezinnen en bent in staat deze te benutten.
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken (ook slaap- en weekenddiensten).

Vereisten

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gelukkig bent en plezier hebt in je werk, heeft dat ook een positief effect op de jongeren die je begeleidt. Om dat geluk en plezier te behouden, is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ-geaccrediteerde) trainingen, zodat je kunt groeien in je vak. Of daarbuiten. Natuurlijk zorgen we daarbij ook voor goede studiefaciliteiten. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je de kans om in overleg met het team tot een passend rooster te komen waarin je voorkeuren kan aangeven.

Daarnaast heb je recht op:

  • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Jeugdzorgwerker D schaal 7 en jeugdzorgwerker C schaal 8.
  • een onregelmatigheidstoeslag (ORT);
  • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
  • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
  • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Dat je in deze baan van betekenis bent voor jongeren en hun gezin is geweldig. Maar wat dit werk nog beter maakt is volgens onze collega Chaymaa de krachtige combinatie van het team en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg. Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s, die je graag een luisterend oor bieden. Die zorgen dat je je veilig voelt, waardoor je echt jezelf kunt zijn. Heel belangrijk, want zo zetten zij jou in je kracht. Ook vinden er regelmatig intervisies, casuïstiekbesprekingen en reflecties plaats, met de focus op professionele ontwikkeling. En wil je verder groeien in je vak? Dan zijn er genoeg kansen. Je kunt veel leren van de expertise van je collega’s, maar ook van ons scholingsaanbod. Genoeg uitdaging dus!


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Ons sollicitatieproces lees je hier. De procedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopdag. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of