Overslaan naar content

Ambulant pedagogisch medewerker IGT (Eindhoven)

Hybride
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.808 - € 4.171 per maand

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Heb jij lef, doorzettingsvermogen en denk jij out of the box? Ben jij binnen de context van een gezin in staat om naast het kind te staan en help jij kinderen een stem te geven in het behandeltraject? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT)

Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT) richt zich op de behandeling van gezinnen met complexe problemen op meerdere leefgebieden. De gedragspatronen zijn door de jaren heen steeds verder vastgelopen en verwijzers en hulpverlenende instanties maken zich grote zorgen over deze gezinnen. Ouders hebben het geloof in eigen kunnen verloren en hebben vaak meerdere hulpverleningstrajecten achter de rug, waardoor het vertrouwen in de hulpverlening niet altijd meer aanwezig is. In deze gezinnen groeien één of meerdere kinderen op in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. De ontwikkeling van deze kinderen stagneert en het aanwezige sociaal netwerk is eveneens uitgeput.


Jouw rol

In een half jaar tijd ga je intensief met de kinderen in het gezin aan de slag. Je vormt samen met de gezinsbehandelaar een vast duo voor het gezin. De gezinsbehandelaar onderzoekt samen met ouders welke gezinspatronen er zijn en welke moeten worden doorbroken. Jij gaat vooral met de kinderen aan de slag, maar helpt ook ouders bij het aanleren of verstevigen van pedagogische vaardigheden. Jouw input is belangrijk omdat je de stem van het kind vertegenwoordigd, om zo samen met de gezinsbehandelaar te ontdekken wat er nodig is in dit gezin. Je werkt vanuit de visie dat kinderen invloed hebben op het gezinsfunctioneren en actief meegenomen mogen worden in het proces van verandering. Als ambulant pedagogisch medewerker werk je intensief samen met gezinsbehandelaren, gedragswetenschapper en externe samenwerkingspartners. Vanuit gelijkwaardigheid werk je samen met collega’s, waarbij je een actieve inbreng hebt in het behandeloverleg. Samen met de gezinsbehandelaar en de gedragswetenschapper zet je de behandellijn uit voor het gezin. Je bent bereid om ook op andere gebieden het gezin te ondersteunen en hebt een hands on mentaliteit. Je werkt vanuit positieve betrokkenheid: je legt de nadruk op dingen die goed gaan en stimuleert ontwikkeling en groei door te investeren in veerkracht, plezier en herstel van vertrouwen in elkaar!


Jouw werkplek

Team IGT is in januari 2022 gestart. Het team bestaat uit één andere ambulant pedagogisch medewerker, drie gezinsbehandelaren en één gedragswetenschapper. Gezamenlijk draag je de verantwoordelijkheid voor de behandeltrajecten en heb je veel regelruimte om met elkaar het werk te organiseren. Het team werkt voortdurend aan de kwaliteit van IGT door o.a. het houden van frequente casuïstiekbesprekingen, intervisie en werkbegeleiding. Professionele ontwikkeling staat hierbij centraal. Je werkt met name in de thuissituatie met de gezinnen van kinderen en jongeren in ons werkgebied Zuidoost-Brabant. Je standplaats is Eindhoven.

Vereisten

Hoe jij de kracht van de Combinatie versterkt

 • Je hebt een afgeronde sociaal agogische hbo-opleiding.
 • Je bent geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd (of je hebt de mogelijkheid om je te registreren).
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een soort gelijke functie.
 • Je hebt een rijbewijs en eigen vervoer. 
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar (maximum is 28 uur, of eventueel 32 uur, mits verdeeld over 5 dagen)
 • Je hebt een hoge mate van flexibiliteit en bent in staat je werktijden te laten aansluiten op dat wat de gezinnen aan inzet van jou nodig hebben. Cruciale momenten zijn bijv. begeleiding bij een gezamenlijk eetmoment, de bed routine, op school of bij hobby’s van de kinderen.


Als ambulant pedagogisch medewerker bezit je over de volgende basiscompetenties om IGT uit te kunnen voeren: hands-on mentaliteit, out of the box denken, samenwerkingsgericht zijn met het gezin, de stem van het kind en/of de kinderen naar voren brengen in de gezinsgerichte aanpak, lef en doorzettingsvermogen en reflectief kunnen kijken naar het eigen handelen zowel binnen het gezin, als binnen het duo en het team.


Hoe wij de kracht van de Combinatie versterken

Als jij gezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen om je te ontwikkelen in je vak en als persoon.


Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg, schaal 8, met een minimum van € 2.808,- en maximum van € 4.171,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Per 1 juli a.s. vindt er een stijging plaats van 1,25%;
 • de mogelijkheid om je werktijden/-dagen flexibel in te richten en hybride te werken;
 • een laptop en iPhone;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding;
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan;
 • een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch, zoals een verse salade en soep.


Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige én uitdagende werksfeer binnen een omgeving met vele doorgroeimogelijkheden, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Het werk is heel afwisselend door de diverse hulpvragen van gezinnen. We vertrouwen erop dat jij weet hoe je deze hulpvragen het beste oplost. Toch sta je er nooit alleen voor. Je collega’s verliezen je niet uit het oog en helpen je met alle liefde en professionaliteit vooruit als je hulp nodig hebt. En jij hen natuurlijk ook. Want samen zijn jullie een krachtige combinatie die het verschil maakt voor gezinnen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

Zodra we een kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter op 06-20738527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.Ook zoeken wij een ambulant pedagogisch medewerker voor Pleegzorg. Heb jij deze vacature al gezien? Klik hier!

of