Overslaan naar content

Gezinsbehandelaar Intensieve Gezinsbehandeling Thuis inclusief post-hbo-opleiding (Eindhoven, 32 uur)

Hybride
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.352 - € 5.036 per maandAmbulant

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht

Wil jij als gezinsbehandelaar intensief in en met gezinnen aan de slag zodat een uithuisplaatsing voorkomen wordt? Breng jij het vertrouwen in de hulpverlening bij ouders terug? Dan is team IGT op zoek naar jou! Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT)

Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT) richt zich op de behandeling van gezinnen met complexe problemen op meerdere leefgebieden. De (gedrags)patronen zijn door de jaren heen steeds verder vastgelopen en verwijzers en hulpverlenende instanties maken zich grote zorgen om deze gezinnen. Er is meestal sprake van een dreigende uithuisplaatsing. Opvoeders hebben het geloof in eigen kunnen verloren en de ervaringen die de gezinnen met hulpverlening hebben opgedaan zijn teleurstellend, waardoor zij hulp zijn gaan mijden of zich afwerend opstellen. In deze gezinnen groeien één of meerdere kinderen op in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. De ontwikkeling van deze kinderen stagneert en het aanwezige sociaal netwerk is eveneens uitgeput. Meer weten? Klik hier

Aanvullende post-hbo-opleiding

Om je kennis te verbreden volg je een aanvullende systeemgerichte post-hbo-opleiding. Heb je al een opleiding gevolgd? Dan is dit uiteraard niet van toepassing. 


Jouw rol

Als gezinsbehandelaar ga je ongeveer een half jaar intensief aan het werk met het gezin, waarbij je je met name richt op de opvoeders. Je werkt nauw samen met de ambulant pedagogisch medewerker die ook in het gezin komt en zich meer focust op de kinderen. Gedurende het gehele behandeltraject ben je gericht op het opbouwen en onderhouden van een goede werkrelatie met het gezin. Dit betekent dat je gelooft dat de gezinsleden een wens tot verandering hebben. Daarnaast ga je als gezinsbehandelaar aan de slag met het doorbreken van (niet-werkbare) gezinspatronen. Je sluit aan bij de behoeften van de gezinsleden, gaat op zoek naar de krachten en werkt aan doelen die samen opgesteld zijn. Je hebt als gezinsbehandelaar meerdere keren per week contact met het gezin. Tevens stem je af met de ambulant pedagogisch medewerkers, overige gezinsbehandelaren, gedragswetenschappers en andere hulpverleners, zoals verwijzers. Als gezinsbehandelaar ben je regisseur van het IGT traject en heb je oog voor de (on)veiligheid in het gezin. Je bent betrokken, initiatiefrijk, transparant, flexibel, duidelijk en hebt een hands on mentaliteit.

Jouw werkplek

Team IGT bestaat uit twee ambulant pedagogisch medewerkers, drie andere gezinsbehandelaren en één gedragswetenschapper. We zijn op zoek naar één gezinsbehandelaar.

Het team IGT werkt voortdurend aan de kwaliteit van IGT door o.a. het houden van frequente casuïstiekbesprekingen, intervisie en werkbegeleiding. Professionele ontwikkeling staat hierbij centraal. Je werkt met name in de thuissituatie met de gezinnen van kinderen en jongeren in ons werkgebied Zuidoost-Brabant. Je standplaats is Eindhoven. 


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt 

 • Je hebt een afgeronde sociaal agogische hbo-opleiding. Aanvullend volg je een post-hbo-opleiding (indien je deze nog niet hebt behaald);
 • Je bent SKJ geregistreerd; 
 • Je bent flexibel om je werktijden aan te laten sluiten op dat wat de gezinnen nodig hebben. Belangrijke momenten zijn bijv. begeleiding bij een gezamenlijk eetmoment of de bedroutine van kinderen;
 • Je beschikt over een rijbewijs en een auto.


Als gezinsbehandelaar bezit je over de volgende basiscompetenties om IGT uit te kunnen voeren: goede communicatie vaardigheden, samenwerkingsgericht zijn in en om het gezin, autonoom en zelfstandig kunnen werken, lef en doorzettingsvermogen hebben, initiatiefrijk en ondernemend zijn, (sub)cultuursensitief kunnen handelen, doel- en resultaatgericht zijn en reflectief vermogen bezitten.

Vereisten

Hoe wij de kracht van de Combinatie versterken

Als jij gezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen om je te ontwikkelen in je vak en als persoon.


Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg, schaal 10 met een minimum van € 3.352,- en maximum van € 5036,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast ontvang je ORT voor de avonden en weekenden
 • de mogelijkheid om je werktijden/-dagen flexibel in te richten en hybride te werken
 • een laptop en iPhone
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan
 • een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch, zoals een verse salade en soep.


Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!

Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige én uitdagende werksfeer binnen een omgeving met vele doorgroeimogelijkheden, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Het werk is heel afwisselend door de diverse hulpvragen van gezinnen. We vertrouwen erop dat jij weet hoe je deze hulpvragen het beste oplost. Toch sta je er nooit alleen voor. Je collega’s verliezen je niet uit het oog en helpen je met alle liefde en professionaliteit vooruit als je hulp nodig hebt. En jij hen natuurlijk ook. Want samen zijn jullie een krachtige combinatie die het verschil maakt voor gezinnen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

Zodra we een kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. De procedure bestaat uit 2 sollicitatiegesprekken. Een VOG en referentiecheck zijn onderdeel van het sollicitatieproces. Ons hele proces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter op 06-20738527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.


Wist je dat we ook een ambulant pedagogisch medewerker zoeken voor team IGT? In deze rol werk je intensief samen met de gezinsbehandelaar, waarbij de focus voornamelijk ligt op de kinderen. Lees hier verder.

of