Overslaan naar content

Stage sociale studies en pedagogiek (Fontys)

Op locatie
 • Eindhoven, Veldhoven of Helmond, Noord-Brabant, Nederland
Stage

Functieomschrijving

Ben jij die energieke en betrokken stagiaire en ben je op zoek naar een uitdagende stage? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zijn een erkend leerbedrijf en bieden je graag een plek om te leren en te ervaren.

Professionele Werkplaats

We zijn een erkend leerbedrijf en bieden binnen de Professionele Werkplaats stageplaatsen aan 3e en 4e jaar studenten van de opleiding Sociale Studies op Fontys Hogeschool. Dit betekent dat de student zich committeert aan een traject van stage en onderzoek binnen de organisatie. De onderzoeksthema’s worden door Combinatie Jeugdzorg en Fontys vastgesteld zodat de thema’s voor beiden interessant zijn. Momenteel zijn we aangesloten bij het onderzoeksthema Sociale Veerkracht van het lectoraat van Fontys Sociale Studies. Samen met Fontys beogen we een samenwerking waarin alle partijen leren. We doen dit bijvoorbeeld door het organiseren van PW-dagen waarin studenten bij elkaar komen voor uitwisseling en we relevante en interessante onderwerpen verdiepen.


De stages starten in september 2024!

We hebben diverse stageplaatsen op onze locaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven. Onze stageplaatsen worden verdeeld onder drie verschillende hulpvormen:

 1. Dagbehandeling
 2. Dag- en nachtbehandeling
 3. Pleegzorg


Dagbehandeling

Wanneer er sprake is van problemen in opvoeden en opgroeien of wanneer een kind of jongeren en zijn gezin extra ondersteuning nodig heeft, kan dagbehandeling worden ingezet. Het kind woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. Binnen Combinatie Jeugdzorg zijn er drie vormen van dagbehandeling. Op dit moment zijn er stageplaatsen beschikbaar binnen de volgende teams:

 • Multidisciplinaire kinderdagbehandeling (MKD)
  Het MKD biedt dagbehandeling aan kinderen van 2-7 jaar. In kleine groepen van acht kinderen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het kind. De behandeling is multidisciplinair: vanuit verschillende invalshoeken wordt bekeken welke behandeling nodig is. Voor kinderen vanaf vier jaar maakt onderwijs deel uit van de behandeling. Hierbij werken we samen met scholen voor speciaal onderwijs. Met het doel dat het kind, na afsluiting van de MKD-behandeling, (weer) aansluiting vindt bij het (speciaal) basisonderwijs.
 • Intensieve dagbehandeling
  Intensieve dagbehandeling is voor jongeren vanaf 12 jaar die in het middelbaar onderwijs zijn vastgelopen, dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn. Ze hebben vaak het gevoel niet meer vooruit te komen en raken steeds meer in conflict met hun omgeving. Binnen een groepsprogramma werken we nauw samen met scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs en helpen we de jongeren vooruit. Het doel van deze intensieve behandeling is terugkeer naar het onderwijs of naar een passende werk- of leerplek.


Dag- en nachtbehandeling

Soms zijn er in een gezin zoveel problemen dat het beter is dat een kind of jongere even uit huis gaat. We bieden het kind dan de mogelijkheid van tijdelijk verblijf en behandeling in een van onze dag- en nachtbehandelgroepen. Al onze behandelgroepen zijn kleinschalig van opzet met maximaal 6 jongeren. Ze bieden een orthopedagogisch behandelklimaat voor kinderen en jongeren met meervoudige, complexe problematiek, in samenhang met ondersteuning aan het gezinssysteem. Gedragsproblemen staan vaak op de voorgrond, maar onderliggend is er ook sprake van problemen in de context van het gezin, psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen, hechtingsproblemen of traumatische gebeurtenissen. Meer weten? Klik hier. We hebben stageplaatsen beschikbaar in verschillende teams.


Pleegzorg

Als een kind of jongere (tijdelijk) niet in het eigen gezin kan wonen en opgroeien, bieden wij bij voorkeur een opvoedingsalternatief in een pleeggezin. Soms voor even, vaak voor langere tijd. Als pleegzorgbegeleider ondersteun je pleegouders in de opvoedvragen die zij hebben. De kinderen hebben vaak veel meegemaakt en vaak is er sprake van hechtingsproblematiek en traumagerelateerde klachten. Als pleegzorgwerker ben je de spil in het geheel van het netwerk van het kind. Je krijgt te maken met het biologische netwerk van het kind als het netwerk van de pleegouders, maar je werkt ook samen met andere hulpverleningsinstanties. Meer weten? Klik hier.

*Voor een stage binnen pleegzorg dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs en auto wegens het afleggen van huisbezoeken.

Vereisten

Wat bieden wij?

Je maakt deel uit van een zelf organiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Je krijgt de kans om van elkaar te leren, te reflecteren en het verschil te maken in het leven van kinderen en jongeren. Daarnaast bieden wij:

 • een stagevergoeding van €400,- bruto per maand op basis van 32 uur volgens de cao jeugdzorg;
 • meer dan voldoende persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden;
 • collega stagiaires waarmee jij ervaringen kan uitwisselen middels o.a. de PW dagen.


Wat vragen we van jou?

 • Je volgt de opleiding Sociale Studies aan de Fontys Hogeschool en zit in het derde of vierde leerjaar (de minor jeugdhulp is een pre).
 • Je hebt een zelfstandige houding en durft vragen te stellen.
 • Je bent initiatiefrijk, wat inhoudt dat je problemen en kansen signaleert, bespreekbaar maakt, oplossingen aandraagt, of zelf actie onderneemt.
 • Je staat stevig in je schoenen, je laat je niet snel uit het veld slaan.


Sollicitatieprocedure

Ligt jouw hart in de jeugdzorg? Wil je ervaring opdoen en ben je bereid veel te leren? Solliciteer dan via onderstaande knop. 
Voor vragen kun je mailen naar stage@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of