Overslaan naar content

Maak kennis met onze collega Aukje, GZ psycholoog!

Wat vind je het leukste aan jouw rol binnen Combinatie Jeugdzorg?

Als GZ-psycholoog kan ik echt van betekenis zijn voor kinderen, ouders én collega’s. Door de gesprekken die ik met gezinnen voer, begrijpen kinderen en ouders elkaar beter. Dan kunnen kinderen groeien en ouders hen een fijn thuis bieden. Dat is precies wat ik voor elk kind wil: een fijn thuis in welke vorm dan ook. En door mijn collega’s te coachen, leren zij op andere manieren naar casussen te kijken. Ik probeer ze de handvatten te geven om verder te komen. Dat maakt me trots, want hiermee help ik het kind waarvoor zij zich inzetten, ook vooruit. Het geeft me veel energie dat mijn werk zoveel impact heeft. Daarnaast is de flexibiliteit in mijn werk fijn. Ik heb de regie heb over mijn agenda, waardoor mijn werkdagen heel divers zijn. Het ene moment geef ik therapie aan kinderen en een uur later spar ik met een collega over de beste aanpak voor een gezin. Regelmatig ga ik met een collega mee op huisbezoek en denk ik met ouders mee over het gedrag dat hun kind laat zien. Hierdoor blijft mijn brein bezig en daar hou ik van!

Hoe zorgt Combinatie Jeugdzorg dat je van betekenis kunt zijn?

Ik krijg binnen Combinatie Jeugdzorg de vrijheid om initiatieven op te starten. Maar ook om een stukje van jezelf terug te laten kom in je werk. Ik heb bijvoorbeeld de kans gekregen om positieve psychologie in te zetten. Een methode die heel goed bij mij past, want ik vind dat je altijd moet kijken naar wat wél kan. Ook heb ik de toepassing van handelingsgerichte diagnostiek mogen implementeren binnen de organisatie. Het is mooi dat dit gelukt is, want mijn team is hierdoor sterk in maatwerk. We kijken een-op-een wat elk kind nodig heeft, wat het karakter is en wat de krachten van het kind zijn. Op die krachten leggen we de focus. Een goed voorbeeld hiervan is een meisje dat moeite had met interactie, maar supergoed kon schilderen. Voor haar organiseerden we een schilderles. In deze les kon ze op basis van haar schildertalent de interactie met leeftijdsgenootjes aangaan. Hiermee maken we het verschil! Dat vind ik belangrijk. Ik wil dat mijn werk van waarde is.

Waarin zit volgens jou de kracht van Combinatie Jeugdzorg?

We brengen de zorg zoveel mogelijk naar de thuissituatie. Daar doen we de interventies op een laagdrempelige manier waarbij we veel oog hebben voor fijn contact met de opvoeders. Dat geeft een kind en de ouders een veiliger gevoel. Hierdoor is het makkelijker om echt het gesprek aan te gaan en kunnen wij hen veel beter helpen om problemen te doorbreken. Onze andere kracht is de saamhorigheid onder collega’s. Zij zijn de reden dat ik hier al zolang werk. Als we willen overleggen, weten we elkaar te vinden. Ondanks dat we in verschillende functies en lagen binnen de organisatie werken. We snappen elkaar en kunnen het overal over hebben. En heb ik overdag iets verdrietigs meegemaakt, dan word ik ’s avonds gebeld om te vragen hoe het met me gaat. Die betrokkenheid kun je niet creëren, die is er gewoon. Dat is prettig. Want als collega’s je in je kracht zetten en je het gevoel geven dat je het juiste doet, straal je dat ook uit naar een gezin.

Wil jij ook van betekenis zijn voor kinderen, jongeren en gezinnen? Wil jij onderdeel zijn van deze krachtige Combinatie?

Benieuwd naar de andere verhalen van medewerkers? Wat vinden zij de krachtige combinatie van werken bij Combinatie Jeugdzorg?

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.

Naomi van den Akker

Werkdagen: dinsdag t/m vrijdagochtend

+31 6 20 73 85 27

Stuur een appje of een e-mail