Vrijwilligers Combinatie Jeugdzorg (Zuidoost-Brabant)

Functieomschrijving

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de jeugdhulpverlening. Heb je affiniteit met de jeugdhulpverlening? Mogelijk is vrijwilliger zijn bij Combinatie Jeugdzorg iets voor jou. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week kun je het verschil maken! Vrijwilligerswerk geeft je voldoening. We zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers!


Onze vrijwilligers

Vrijwilligers worden binnen onze organisatie op verschillende plekken ingezet. Je kunt denken aan vervoer van jongeren, Nederlandse taalles geven aan alleenstaande minderjarige vluchtelingen of hen op andere manieren ondersteunen, zoals samen boodschappen doen, samen koken, wegwijs maken met Nederlandse gebruiken en gewoonten. Samen bekijken we op welke plek binnen Combinatie Jeugdzorg je het beste tot je recht komt.


Op dit moment zijn we concreet op zoek naar:

 • een vrijwilliger voor het maken van muziek samen met onze jongeren (Eindhoven) 
 • een leraar zelfverdedigingssport (Eindhoven)
 • een vervoersvrijwilliger voor het brengen/halen van een jongen van 12 naar zijn voetbaltraining (Veldhoven - Eindhoven)
 • een maatje voor een 16-jarige meid om samen leuke dingen te doen, zoals winkelen, wandelen en naar de bioscoop gaan (Veldhoven)
 • een vrijwilliger voor het geven van Nederlandse les (NT2) aan een Syrische jongen van 10 jaar (Heibloem, gemeente Leudal)
 • een fietsenmaker voor het repareren en onderhouden van fietsen en skelters, samen met onze jongeren (Veldhoven)
 • chauffeurs om kinderen en jongeren naar zwemles, ouders, sportclub, school te brengen en halen (Heibloem, gemeente Leudal) 

Functievereisten

Dit ben jij

 • Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden
 • Je bent geduldig en je hebt een positieve instelling


Wij bieden je

Wij bieden je als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg een zinvolle besteding van je tijd, goede begeleiding, fijne samenwerking en een onkostenvergoeding. Als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg kun je veel voor een ander betekenen. Het biedt je daarnaast de mogelijkheid om actief aan de slag te zijn, nieuwe ervaringen op te doen en om je persoonlijk te ontwikkelen. Maar bovenal is het vrijwilligerswerk vooral heel leuk om te doen!We vragen van je dat je onze gedragscode onderschrijft en toestemming geeft dat Combinatie Jeugdzorg een verklaring omtrent gedrag voor je aanvraagt (VOG).


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.

Kom jij ons team vrijwilligers versterken? 

Solliciteer dan via onderstaande button of neem direct contact op met Jet Rutten, coördinator vrijwilligerswerk Combinatie Jeugdzorg via vrijwilligers@combinatiejeugdzorg.nl of bel 040 702 2181.