Skip to content

Vrijwilliger Combinatie Jeugdzorg

Nederland, Noord-Brabant, Zuidoost-BrabantVrijwilligers

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Vrijwilligers zijn onmisbaar in de jeugdhulpverlening. Heb je affiniteit met de jeugdhulpverlening? Mogelijk is vrijwilliger zijn bij Combinatie Jeugdzorg iets voor jou. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week kun je het verschil maken! Vrijwilligerswerk geeft je voldoening. We zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers!


Onze vrijwilligers

Vrijwilligers worden binnen onze organisatie op verschillende plekken ingezet. Je kunt denken aan het geven van sport- of muziekles, vervoer van jongeren, samen koken of boodschappen doen, een maatje zijn voor een van onze jongeren, Nederlandse taalles geven aan alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Samen bekijken we op welke plek binnen Combinatie Jeugdzorg je het beste tot je recht komt.


Op dit moment zijn we concreet op zoek naar:

  • chauffeurs om kinderen en jongeren naar zwemles, ouders, sportclub, school te brengen en halen (Heibloem, gemeente Leudal) 

Vereisten

Dit ben jij

  • Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden
  • Je bent geduldig en je hebt een positieve instelling


Wij bieden je

Wij bieden je als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg een zinvolle besteding van je tijd, goede begeleiding, fijne samenwerking en een onkostenvergoeding. Als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg kun je veel voor een ander betekenen. Het biedt je daarnaast de mogelijkheid om actief aan de slag te zijn, nieuwe ervaringen op te doen en om je persoonlijk te ontwikkelen. Maar bovenal is het vrijwilligerswerk vooral heel leuk om te doen!We vragen van je dat je onze gedragscode onderschrijft en toestemming geeft dat Combinatie Jeugdzorg een verklaring omtrent gedrag voor je aanvraagt (VOG).


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en hun gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Onze ambitie is om elk kind een thuis & toekomst te geven. Samen met het gezin werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022”.

Kom jij ons team vrijwilligers versterken? 

Solliciteer dan via onderstaande button of neem direct contact op met Jet Rutten, coördinator vrijwilligerswerk Combinatie Jeugdzorg via vrijwilligers@combinatiejeugdzorg.nl of bel 040 702 2181.