Stageplaats Pedagogiek bij Combinatie Jeugdzorg (uitsluitend voor Fontys Hogeschool)

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een afwisselende en uitdagende stageplaats? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zijn een erkend leerbedrijf en bieden je graag een plek om te leren en te ervaren. We zijn benieuwd naar jouw inbreng en inzichten.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis. Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.


Stageplaats

Combinatie Jeugdzorg investeert in scholing en opleiding. We zijn een erkend leerbedrijf en bieden stageplaatsen aan 3e en 4e jaars Pedagogiek studenten van de Fontys. De stages starten in februari 2022! We hebben diverse stageplaatsen op onze locaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven. Onze stageplaatsen worden verdeeld onder drie verschillende hulpvormen: 

  1. Dagbehandeling
  2. Dag- en nachtbehandeling
  3. Ambulant


Dagbehandeling

Wanneer er sprake is van problemen in opvoeden en opgroeien of wanneer een kind of jongeren en zijn gezin extra ondersteuning nodig heeft, kan dagbehandeling worden ingezet. Het kind woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. Er zijn drie vormen van dagbehandeling:

1. Multidisciplinaire kinderdagbehandeling (MKD)

Het MKD is een vorm van dagbehandeling voor kinderen van 2 tot 7 jaar met ontwikkelingsproblemen en problemen van opvoedkundige aard. De behandeling richt zich op het kind, het gezin en de omgeving, zoals school, netwerk en buurt en vindt zowel individueel als in groepsverband plaats. Onze MDK-groepen zijn gevestigd in Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Eindhoven. Meer weten? Klik hier.

2. Boddaert

Boddaert is een vorm van naschoolse dagbehandeling voor kinderen van 6 tot 14 jaar en hun gezin, bij wie ernstige problemen zijn ontstaan in de ontwikkeling en/of opvoeding. De behandeling richt zich op het hele gezin en de omgeving, zoals de school en de buurt. Onderdelen van de behandeling zijn groepsactiviteiten, individuele begeleiding van het kind, trainingen en gezinsbegeleiding. Meer weten? Klik hier.

3. Intensieve dagbehandeling 

Intensieve Dagbehandeling is bedoeld voor schoolgaande en niet-schoolgaande jongeren tussen de 12 en 18 jaar die als gevolg van opgroei- en opvoedingsproblemen vastlopen op verschillende gebieden. Intensieve dagbehandeling helpt deze jongeren weer op weg samen met hun ouders. Door de nadruk te leggen op wat jongeren wél kunnen, krijgen ze weer zelfvertrouwen en gaan ze bouwen aan hun toekomst. Meer weten? Klik hier.Dag- en nachtbehandeling

Soms zijn er in een gezin zoveel problemen dat het beter is dat een kind of jongere even uit huis gaat. Dat kan zijn omdat de opvoeding van het kind op dat moment te veel vraagt van de ouders en andere betrokkenen. Of omdat de situatie thuis niet meer veilig genoeg is voor het kind. Of omdat plaatsing in een behandelgroep op dat moment de beste optie is om sommige problemen op te lossen. We bieden het kind dan de mogelijkheid van tijdelijk verblijf en behandeling in een van onze dag- en nachtbehandelgroepen. Meer weten? Klik hier.


Ambulant 

Kinderen opvoeden is voor ouders niet altijd gemakkelijk. Soms is het zelfs heel moeilijk en leidt dat tot grote problemen. Ouders maken zich zorgen en zitten vol vragen. Misschien hebben ze al hulp gezocht maar heeft dat onvoldoende opgeleverd. In zo’n situatie kan Combinatie Jeugdzorg ingeschakeld worden. Wij bieden hulp als het in de opvoeding al langere tijd niet goed gaat, of als de problemen best zwaar zijn, thuis of op school. Onze medewerker kijkt naar de ontwikkeling van het kind, praat met hem of haar en ondersteunt ouders. Meer weten? Klik hier.

Om in aanmerking te komen voor een stage binnen ambulant is het van belang dat je in het bezit bent van een auto. Dit in verband met het afleggen van huisbezoeken.

Voor meer informatie over deze hulpvormen verwijzen wij naar onze website: www.combinatiejeugdzorg.nl

Functievereisten

Wat bieden wij? 

Je maakt deel uit van een zelf organiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Je krijgt de kans om van elkaar te leren, te reflecteren en het verschil te maken in het leven van kinderen en jongeren. Daarnaast bieden wij: 

  • een stagevergoeding van 250 euro per maand (op basis van 32 uur);
  • meer dan voldoende persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden; 
  • collega stagiaires waarmee jij ervaringen kan uitwisselen. 


Wat vragen we van jou? 

  • De minor jeugd- en gezinswerker is een pré. 
  • Je volgt de opleiding Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool. 
  • Je hebt een zelfstandige houding en durft te vragen.
  • Je bent initiatiefrijk. Dit wil zeggen dat je problemen en kansen signaleert, bespreekbaar maakt, oplossingen aandraagt of zelf actie onderneemt.


Sollicitatieprocedure

Ligt jouw hart in de jeugdzorg, wil jij ervaring op doen en ben je bereid veel te leren? Solliciteer dan via onderstaande button. Op 31 oktober 2021 sluiten we de vacature! 

Op maandag 8 november 2021 organiseren we een Meet & Greet op het centraal kantoor van Combinatie Jeugdzorg aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven. We gaan samen met jou in gesprek om erachter te komen of er een match is. Zijn we allebei enthousiast? Dan zal er op een ander moment een vervolggesprek plaatsvinden. 

In de week van 1 november ontvang je een bevestiging met het definitieve tijdstip. We zien je graag 8 november!


Voor vragen over deze procedure kun je mailen naar stage@combinatiejeugdzorg.nl.