Skip to content

Stageplaats Pedagogiek bij Combinatie Jeugdzorg (uitsluitend voor Fontys Hogeschool)

Nederland, Noord-Brabant, Fontys studentenStage

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een afwisselende en uitdagende stageplaats? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zijn een erkend leerbedrijf en bieden je graag een plek om te leren en te ervaren. We zijn benieuwd naar jouw inbreng en inzichten.

Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en hun gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Onze ambitie is om elk kind een thuis & toekomst te geven. Samen met het gezin werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl.


Stageplaats

Combinatie Jeugdzorg investeert in scholing en opleiding. We zijn een erkend leerbedrijf en bieden stageplaatsen aan 3e en 4e jaar studenten van de opleiding Pedagogiek op Fontys Hogeschool. De stages starten in februari 2023! We hebben diverse stageplaatsen op onze locaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven. Onze stageplaatsen worden verdeeld onder drie verschillende hulpvormen: 

  1. Dagbehandeling
  2. Dag- en nachtbehandeling
  3. Ambulant pleegzorg


Dagbehandeling

Wanneer er sprake is van problemen in opvoeden en opgroeien of wanneer een kind of jongeren en zijn gezin extra ondersteuning nodig heeft, kan dagbehandeling worden ingezet. Het kind woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. Binnen Combinatie Jeugdzorg zijn er drie vormen van dagbehandeling. Momenteel zijn er stageplaatsen beschikbaar voor MKD:

Multidisciplinaire kinderdagbehandeling (MKD)

Het MKD is een vorm van dagbehandeling voor kinderen van 2 tot 7 jaar met ontwikkelingsproblemen en problemen van opvoedkundige aard. De behandeling richt zich op het kind, het gezin en de omgeving, zoals school, netwerk en buurt en vindt zowel individueel als in groepsverband plaats. Onze MDK-groepen zijn gevestigd in Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Eindhoven. Meer weten? Klik hier.

Dag- en nachtbehandeling

Soms zijn er in een gezin zoveel problemen dat het beter is dat een kind of jongere even uit huis gaat. Dat kan zijn omdat de opvoeding van het kind op dat moment te veel vraagt van de ouders en andere betrokkenen. Of omdat de situatie thuis niet meer veilig genoeg is voor het kind. Of omdat plaatsing in een behandelgroep op dat moment de beste optie is om sommige problemen op te lossen. We bieden het kind dan de mogelijkheid van tijdelijk verblijf en behandeling in een van onze dag- en nachtbehandelgroepen. Meer weten? Klik hier.


Ambulant pleegzorg

Als een kind door opvoed- of opgroeiproblemen vastloopt in zijn of haar ontwikkeling, zoeken we eerst naar mogelijkheden om het kind en de ouders thuis te helpen. Voor een kind is het immers het beste om thuis op te groeien. Maar soms is er een situatie ontstaan waarin het beter is dat een kind voor korte of langere tijd ergens anders woont. Bijvoorbeeld als de opvoeding te zwaar is geworden voor de ouders of als het niet meer
lukt om hun kind voldoende veiligheid te bieden. In dat geval zoeken wij een vervangende gezinssituatie. Pleegzorg is dan in principe de eerste keuze. Want deze vorm van opvang blijft het dichtst bij de natuurlijke gezinssituatie. Meer weten? Klik hier.

Om in aanmerking te komen voor een stage binnen ambulant is het van belang dat je in het bezit bent van een auto. Dit in verband met het afleggen van huisbezoeken.

Voor meer informatie over deze hulpvormen verwijzen wij naar onze website: www.combinatiejeugdzorg.nl

Vereisten

Wat bieden wij? 

Je maakt deel uit van een zelf organiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Je krijgt de kans om van elkaar te leren, te reflecteren en het verschil te maken in het leven van kinderen en jongeren. Daarnaast bieden wij: 

  • een stagevergoeding van €400,- bruto per maand op basis van 32 uur volgens de cao jeugdzorg;
  • meer dan voldoende persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden; 
  • collega stagiaires waarmee jij ervaringen kan uitwisselen. 


Wat vragen we van jou? 

  • Je volgt de opleiding Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool en zit in het derde of vierde leerjaar (de minor jeugdhulp is een pre).
  • Je hebt een zelfstandige houding en durft te vragen.
  • Je bent initiatiefrijk. Dit wil zeggen dat je problemen en kansen signaleert, bespreekbaar maakt, oplossingen aandraagt of zelf actie onderneemt.


Sollicitatieprocedure

Ligt jouw hart in de jeugdzorg, wil jij ervaring opdoen en ben je bereid veel te leren? Solliciteer dan via onderstaande button. Solliciteren kan tot en met 30 oktober. Op woensdag 9 november 2022 organiseren we vanaf 9.00 uur een Meet & Greet op onze locatie in Veldhoven, Locht 133. Noteer deze datum in je agenda!

Voor vragen over deze procedure kun je mailen naar stage@combinatiejeugdzorg.nl