Overslaan naar content

Pleegzorgbegeleider (Veldhoven, 28 uur)

Hybride
 • Veldhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.080 - € 4.601 per maand

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij op zoek naar een betekenisvolle functie waarin je het verschil kunt maken in het leven van pleeggezinnen? Neem jij graag de regierol tijdens het hulpverleningsproces? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sluit je aan bij ons team en draag bij aan een toekomst vol mogelijkheden voor pleeggezinnen!

Jouw rol

Als pleegzorgbegeleider bied je specialistische ondersteuning aan pleeggezinnen. Je werkt in pleeggezinnen waar diverse problematiek speelt, zoals: hechtingsproblematiek, systeemproblematiek, complexe gedragsproblemen en loyaliteitsproblemen. De leeftijd van de kinderen en jongeren is tussen de 0 en 23 jaar. Als pleegzorgbegeleider werk je vanuit een meerzijdige partijdigheid om de belangen van zowel ouders, pleegouders en (pleeg)kinderen te zien. Dat maakt het werken binnen pleegzorg leuk, maar ook uitdagend! 


Daarnaast bestaat je werk uit:

 • Het voeren van de regie over het gehele hulpverleningstraject.
 • Het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak met betrokkenen en het ondersteunen bij de realisatie hiervan.
 • Het plegen van interventies, zodat er een zo optimaal mogelijk en veilig groei- en opvoedklimaat voor het pleegkind wordt gerealiseerd.
 • Het ondersteunen en positioneren van ouders en het netwerk van het pleegkind.
 • Het opstellen van hulpverleningsplannen (voor de pleegzorgplaatsing) en het verzorgen van periodieke rapportages over de voortgang van het hulpverleningsproces.
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan het vinden van een balans in de samenwerking met alle betrokkenen (ouders, pleegouders, kind, netwerk, zorgteam, externe instanties) bij de hulpverlening waarbij verschillende belangen spelen.


Jouw werkplek

Je werkt met name in de thuissituatie van deze gezinnen in ons werkgebied Zuidoost-Brabant. De pleegzorgteams zijn onderverdeeld in drie regio’s: Eindhoven, Helmond en Veldhoven. Je standplaats is Veldhoven. 


Combinatie Jeugdzorg werkt vanuit een vraaggestuurde visie waarbij de cliënt en zijn/haar omgeving centraal staat in het hulpverleningsproces. Als zelfstandig werkend pleegzorgbegeleider maak je deel uit van een team met veel expertise. Autonomie en met en van elkaar leren staat bij ons centraal. Op frequente basis vindt intervisie, casuïstiekbespreking en reflectie met elkaar plaats. Er is veel ruimte voor professionele ontwikkeling. Je werkt zelfstandig, deelt je eigen werk in en wordt hierin optimaal gefaciliteerd.


Je toekomstige collega aan het woord:als pleegzorgbegeleider werk je zelfstandig, maar in het team kunnen we bij elkaar terecht. Er wordt tijd voor je gemaakt en echt naar je geluisterd. Daarnaast krijg je de ruimte om flexibel te werken en je eigen tijd in te delen. Je komt in uiteenlopende gezinssituaties. Dit maakt ons werk dynamisch en afwisselend!”

Vereisten

Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Geduld, nieuwgierigheid en positief denken zijn jouw uitgangspunten. Omdat elk kind, pleeggezin en systeem uniek zijn, neem je de tijd om alle gezinsleden en hun vertrouwde omgeving te leren kennen. Je bent niet bang om de betrokkenen een spiegel voor te houden, zodat ze zichzelf en elkaar beter begrijpen. Daarna ga je samen met het pleeggezin op zoek naar de behandeling die het beste aansluit op hun krachten en mogelijkheden. Hierin betrek je het netwerk van de gezinsleden. Met wie kunnen ze samenwerken om hun ontwikkeling als pleeggezin te versterken? Vervolgens ondersteun je alle betrokkenen in elke lastige stap van het veranderproces.


Tijdens dit hulpverleningstraject ben jij als casusregisseur verantwoordelijk voor de procesbewaking. Je rapporteert duidelijk en stelt een concreet hulpverleningsplan. Je bewaakt de afgegeven beschikking waarbij je vanuit jouw expertise het gesprek met verwijzers aangaat over wat de cliënt nodig heeft. Dit doe je allemaal in nauwe samenwerking met inhoudelijk deskundige collega’s en betrokken opdrachtgevers. Zo zorg jij er met jouw professionele inzet voor dat pleeggezinnen op eigen kracht verder kunnen!


Met bovenstaande competenties vorm jij een krachtige combinatie met onze collega’s. Wel stellen we ook nog een aantal harde eisen voor deze functie:

 • Je bent in het bezit van een relevant hbo-beroepsdiploma en een registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (of de mogelijkheid tot).
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van pleegzorg en/of gezinsbegeleiding.
 • Je bent bekend met contextuele theoretische uitgangspunten en je weet in te voegen in uiteenlopende gezinssituaties.
 • Je hebt kennis en ervaring met hulpverlening binnen complexe netwerken in crisissituaties. 
 • Je bent bereid om flexibel te werken. 
 • Je hebt een rijbewijs en een auto tot je beschikking voor het afleggen van huisbezoeken.


Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij pleeggezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen om je te ontwikkelen in je vak of als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je van ons de ruimte om in overleg met je team je eigen werkdagen flexibel in te richten en hybride te werken. Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!


Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao jeugdzorg: schaal 9 met een minimum van 3080,- en maximum van € 4601,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur)
 • een laptop en iPhone
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan
 • een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch, zoals een verse salade en soep.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige én uitdagende werksfeer binnen een omgeving met vele doorgroeimogelijkheden, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Het werk is heel afwisselend door de diverse hulpvragen van gezinnen. We vertrouwen erop dat jij weet hoe je deze hulpvragen het beste oplost. Daarom ben je zelf verantwoordelijk voor je casussen en begeleid je vanuit jouw expertise ieder gezin zelfstandig. Toch sta je er nooit alleen voor. Je collega’s verliezen je niet uit het oog en helpen je met alle liefde en professionaliteit vooruit als je hulp nodig hebt. En jij hen natuurlijk ook. Want samen zijn jullie een krachtige combinatie die het verschil maakt voor gezinnen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature maandag 29 juli a.s. De procedure bestaat uit 2 sollicitatiegesprekken. Een VOG en referentiecheck zijn onderdeel van het sollicitatieproces. Ons hele proces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter op 06-20738527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.

Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst. 

of