Ouderbegeleider Omgangshuis & Echtscheidingshulpverlening (Eindhoven)

Functieomschrijving

Ben jij de hulpverlener die om kan gaan met verschillende belangen? Ben je in staat te verbinden en tegelijkertijd afstand te bewaren? Blijf jij overeind in complexe conflictsituaties, heb jij een gezonde dosis humor, ben je nieuwsgierig naar wat een conflict allemaal teweeg brengt? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Jouw rol

Combinatie Jeugdzorg biedt meerdere vormen van hulp om kinderen en ouders, die te maken hebben met hoogconflict na scheiding, te ondersteunen. We werken vanuit de visie dat het kind centraal staat en dat elk kind recht heeft op een goed contact met ouders. We werken vanuit het systemisch gedachtegoed en zijn aangesloten bij ‘Ouderschap blijft’. De inhoud van de hulp wordt afgestemd op de behoeften van ouders en kinderen/jongeren. We ondersteunen ouders bij het omgaan met verschillen, het niet voeden van het conflict, het reorganiseren van individueel en gezamenlijk ouderschap, en het maken van afspraken (ouderschapsbemiddeling). De kinderen worden betrokken bij de hulp. De vormen van hulpverlening zijn: echtscheidingshulpverlening, Omgangsbegeleiding, Kindercoaching en het behandelprogramma Kinderen uit de Knel (KUdK).


Je werk als ouderbegeleider bestaat uit:

 • Het op gang brengen van veranderingsprocessen bij ouders ten aanzien van ouderschapsreorganisatie na scheiding. De hulpverlening wordt vanuit een gedwongen kader (rechtbank, gezinsvoogd) of via het vrijwillig kader (huisarts, lokaal (wijk)team/ CJG) aangemeld.
 • Contactherstel tussen kind en ouder na verdeeld ouderschap/conflictueuze scheiding.
 • Ouders helpen hun zicht te verruimen op wat het gedrag van het kind of de ouder kan betekenen.
 • Ruimte creëren bij ouders om afspraken te maken over het ouderschap en de omgang/contactregeling ten behoeve van het welzijn van hun kind(eren).
 • Bemiddelen in complexe en conflictueuze scheidingssituaties.
 • Samenwerken met andere betrokkenen, verwijzers en rechtbank.
 • Het registreren van je cliëntcontacten en het maken van verslaglegging over het hulpverleningsproces voor ouders, rechtbank en verwijzer.


Jouw werkplek

Team omgangshuis en echtscheidingshulpverlening bestaat uit 17 medewerkers, waarvan 13 ouderbegeleiders en 4 kindercoaches. Het team is opgedeeld in 3 basisteams, dit basisteam is tevens je intervisie team. De teams werken vanuit onze hoofdlocatie in Eindhoven. De afspraken met ouders en kinderen vinden op deze locatie plaats. Dinsdag, woensdag en vrijdag zijn omgangshuisdagen. Daarnaast is er de flexibiliteit om zelf je werktijd in te richten en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.


Je toekomstige collega aan het woord: “we beseffen dat dit werk pittig is, dus als team zijn we er voor elkaar en kunnen we terugvallen op elkaar. Er is ruimte voor reflectie en scholing en er is een grote bereidheid om samen aan de slag te gaan”.

Functievereisten

Jouw inbreng

 • In het bezit van een relevant hbo beroepsdiploma.
 • SKJ geregistreerd of de mogelijkheid om je te registreren.
 • Enkele jaren relevante werkervaring met het werken met gezinnen en hun netwerken.
 • Bij voorkeur ervaring met systeemgericht werken.
 • Kennis en ervaring op het gebied van complexe echtscheiding, hechting en trauma.
 • Positief-actieve en respectvolle houding ten aanzien van conflictueuze situaties.
 • Reflecteren op eigen werk en de impact daarvan zien op gedrag van de ander.
 • Zelfstandig, planmatig en methodisch werken.
 • Stressbestendig en een groot relativeringsvermogen.
 • Proactieve inbreng in een zelforganiserend team.


Onze inbreng

Je werkt in een betrokken zelforganiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is en waar plezier met elkaar voorop staat. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Je werkt in een prettige en uitdagende werksfeer.

 • Rechtspositie conform de CAO Jeugdzorg. Salariëring volgens schaal 9 (Jeugdzorgwerker B) met een minimum van €2.603,- en een maximum van € 3.888,- bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Een jaarcontract die bij wederzijdse tevredenheid op termijn omgezet wordt in een vast contract.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • Je ontvangt een dertiende maand, vakantietoeslag en een pensioenregeling van Zorg & Welzijn.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.

Meet & Greet

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature? Dan nodigen we je van harte uit voor onze Meet & Greet op dinsdag 2 november van 17:00 – 19:00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats op het centraal kantoor van Combinatie Jeugdzorg aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven.

Tijdens deze Meet & Greet geven medewerkers meer uitleg over de functie en werkzaamheden. Enerzijds is de bijeenkomst informerend, anderzijds selecterend. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

Meld je hier aan voor 28 oktober. Je ontvangt van ons binnen een aantal dagen een bevestiging.

Kom jij dit enthousiaste team versterken? 

Solliciteren kan tot 4 november via onderstaande button. Er vinden in totaal twee gesprekken plaats. De eerste gesprekken zijn op dinsdag 9 november en de tweede gesprekken op dinsdagmiddag 23 november. 


Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 2073 8527 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.