Orthopedagoog-generalist / GZ-psycholoog (Eindhoven)

Functieomschrijving

Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en heb je affiniteit met kinderen, jongeren en hun gezinnen waarbij complexe opvoed- en opgroeiproblematiek speelt? Werk je graag in een dynamische omgeving waar een beroep wordt gedaan op je organisatorische en verbindende vaardigheden? Houd jij je hoofd koel bij crisissituaties en weet jij hoe hierin te interveniëren? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Jouw rol

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren orthopedagoog generalist / GZ psycholoog. In deze rol ben je naast taken gericht op beleid werkzaam in de uitvoering van de hulpverlening. Op basis van je kennis en ervaring ligt het accent in je werkzaamheden meer of minder op diagnostiek, behandeling en overige taken. Je bent een ervaren medewerker die bekend is met het uitvoeren van mediërende behandeling en het begeleiden van teamprocessen binnen een dynamische omgeving. Je draagt zorg voor coaching van collega’s gericht op complexe casuïstiek. Je vertaalt signalen vanuit de werkvloer naar initiatieven ten behoeve van de zorginhoud. Op die manier stimuleer je vakinhoudelijke beleidsontwikkeling en adviseer je de organisatie over het inhoudelijk beleid.


Je werk bestaat uit…

 • Het dragen van behandelverantwoordelijkheid voor de uit te voeren casuïstiek in nauwe samenwerking met behandelteams / zelforganiserende teams.
 • Het begeleiden en adviseren van uitvoerend medewerkers in de vertaling van de behandelplannen van de kinderen, jongeren en gezinnen bij ons in zorg. Je doet dit zodanig dat de medewerkers een grote mate van zelfwerkzaamheid bereiken vanuit de gedachte van zelforganisatie.
 • Het ondersteunen en coachen van medewerkers vanuit het oogpunt van professionalisering. Je weet medewerkers in hun kracht te zetten, zodat ze hun professionele ruimte optimaal kunnen benutten. Je geeft gerichte feedback en koppelt, indien wenselijk en mogelijk, feedback terug naar het management.
 • Het verrichten van (proces)diagnostiek en uitvoeren van individuele behandeling.
 • Het geven van advies in het kader van inhoudelijk beleid en methodieken.
 • Het vanuit inhoudelijke expertise beschikbaar zijn voor consultatie aan medewerkers binnen en buiten de organisatie, behandelt vakinhoudelijk complexe casuïstiek.
 • Het meewerken aan en initiëren van wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van de ontwikkeling van passend zorgaanbod en methodieken.


Jouw werkplek

Je werkt vanuit een of meerdere locaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven of Heibloem, afhankelijk van de hulpvorm waarbinnen je werkzaam bent. Je bent gekoppeld aan één of meerdere zelforganiserende teams. Combinatie Jeugdzorg werkt vanuit de behandelvisie ‘Wonen doe je thuis’, waarbij de focus ligt op het versterken van het gezinssysteem en het netwerk. We werken binnen onze organisatie met zelforganiserende teams, waarin leren met en van elkaar centraal staan.

Functievereisten

Jouw inbreng

Als persoon heb je een groot analytisch vermogen, weet jij collega’s te motiveren en begeleiden en ben je zowel intern als extern actief betrokken om de kwaliteit van hulpverlening als zodanig te bevorderen. En wat nog meer?

 • Academisch+ werk- en denkniveau. Minimaal 3 jaar afgeronde post master GZ- psycholoog of Orthopedagoog Generalist. De voorkeur gaat uit naar een orthopedagoog generalist.
 • Ingeschreven in BIG-register.
 • Kennis van (erkende) therapeutische (crisis)interventies en behandelmethoden.
 • Kennis van gedragsproblemen en -stoornissen en het jeugdzorgsysteem.
 • Ervaring in het verrichten van psychodiagnostiek en uitvoeren van individuele behandeling.
 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijke jeugdbeleid.


Onze inbreng

Je maakt deel uit van een zelf organiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Bij de start krijg je een buddy toegewezen die jou wegwijs maakt in de organisatie en met jou het inwerkprogramma doorloopt. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling.

 • Salariëring volgens CAO jeugdzorg, schaal 12 met een minimum van €3568- en een maximum van €5616,- bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Een jaarcontract dat bij wederzijds enthousiasme op termijn wordt omgezet in een vast contract.

 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Ruimte om werktijden en -dagen flexibel in te richten.
 • Aanvullende voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, collectieve zorgverzekering en een fietsplan.
 • Ontwikkelmogelijkheden en een uitgebreid scholingsaanbod. Breed scala op de werkvorm toegespitste opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en geaccrediteerde trainingen.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.


Kom jij Combinatie Jeugdzorg versterken? 

Klik dan op onderstaande button. Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature, dus reageer vandaag nog! Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het gevraagde profiel past? Stuur dan deze vacature door.


Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.