Kindercoach | Omgangshuis & Echtscheidingshulpverlening (Eindhoven, 20-28 uur)

Functieomschrijving

Ben jij de hulpverlener die om kan gaan met verschillende belangen? Versterk jij de stem van het kind van wie de ouders in hoog conflict verwikkeld zijn? Ben je in staat te verbinden en tegelijkertijd afstand te bewaren? Dan is team omgangshuis en echtscheidingshulpverlening op zoek naar jou!


Omgangshuis & Echtscheidingshulpverlening

Combinatie Jeugdzorg biedt meerdere vormen van hulp om kinderen en ouders, die te maken hebben met hoogconflict na scheiding, te ondersteunen. We werken vanuit de visie dat het kind centraal staat en dat elk kind recht heeft op een goed contact met ouders. We werken vanuit het systemisch gedachtegoed en zijn aangesloten bij ‘Ouderschap blijft’. De inhoud van de hulp wordt afgestemd op de behoeften van ouders en kinderen/jongeren. We ondersteunen ouders bij het omgaan met verschillen, het niet voeden van het conflict, het reorganiseren van individueel en gezamenlijk ouderschap, en het maken van afspraken (ouderschapsbemiddeling). De kinderen worden betrokken bij de hulp. De vormen van hulpverlening zijn: echtscheidingshulpverlening, Omgangsbegeleiding, Kindercoaching en het behandelprogramma Kinderen uit de Knel (KUdK).


Jouw rol

Binnen team omganghuis en echtscheidingshulpverlening vervul jij de rol van kindercoach. Door kindercoaching bied je kinderen, van wie de ouders in hoog conflict verwikkeld zijn, een veilige omgeving en omstandigheden om hun stem aan hun ouders te laten horen. Je begeleidt omgangscontacten gericht op het herstel van contact en interactie tussen ouder en kind. Als kindercoach ben je gericht op het vergroten van de vaardigheden van het kind en de pedagogische vaardigheden van de ouders. Door het versterken van het kind krijg het kind weer zelfvertrouwen en veerkracht.


Jouw werkplek

Team omgangshuis en echtscheidingshulpverlening bestaat uit 17 medewerkers, waarvan 13 ouderbegeleiders en 4 kindercoaches. Je werkt intensief samen binnen een duidelijke rol- en taakverdeling. De afspraken met ouders en kinderen vinden met name plaats vanuit onze locaties in Eindhoven en Helmond. Woensdag en vrijdag zijn vaste omgangsdagen. Beschikbaarheid op deze dagen is belangrijk. Combinatie Jeugdzorg werkt met zelforganiserende teams, waarin autonomie en met en van elkaar leren centraal staan.


Je toekomstige collega aan het woord: “we beseffen dat dit werk pittig is, dus als team zijn we er voor elkaar en kunnen we terugvallen op elkaar. Er is ruimte voor reflectie en scholing en er is een grote bereidheid om samen aan de slag te gaan”.

Functievereisten

Jouw inbreng

  • In het bezit van een relevant hbo-diploma.
  • Een registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
  • Kennis van en visie op het gebied van echtscheiding, hechting en trauma.
  • Trainings- en coachingsvaardigheden gericht op kinderen en jongeren.
  • Een positief-actieve en respectvolle houding in conflictueuze situaties.
  • In staat ouders te helpen hun zicht te verruimen op wat het gedrag van het kind kan betekenen.
  • Kunnen schakelen tussen regie bij de ouders laten en professioneel regie nemen.
  • Stressbestendig zijn, reflectie- en relativeringsvermogen hebben.
  • Een proactieve inbreng in het zelforganiserend team.
  • Zelfstandig, planmatig en methodisch kunnen werken.
  • Beschikbaar op woensdag en vrijdag.


Onze inbreng

Je werkt in een leuk en betrokken zelforganiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is en waar plezier met elkaar voorop staat. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Je werkt in een prettige en uitdagende werksfeer.

  • Rechtspositie conform de CAO Jeugdzorg. Salariëring volgens schaal 8 (Jeugdzorgwerker C) met een minimum van €2.403,- en een maximum van €3.568,- bij een fulltime dienstverband (36 uur).
  • Een jaarcontract die bij wederzijdse tevredenheid op termijn omgezet wordt in een vast contract.
  • Een laptop en mobiele telefoon.
  • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
  • Je ontvangt een dertiende maand, vakantietoeslag en een pensioenregeling van Zorg & Welzijn.
  • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.

Kom jij dit enthousiaste team versterken?

Solliciteren kan tot 9 december via onderstaande button. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 14 december. De tweede gesprekken zijn op woensdagochtend 15 december. Gelieve hier rekening mee te houden. 


Het is het als zzp'er niet mogelijk om te reageren op deze vacature. 


Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 2073 8527 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.