Overslaan naar content

Kindercoach Omgangshuis & echtscheidingshulpverlening (Eindhoven, 20-28 uur)

Hybride
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.843 - € 4.223 per maand

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de hulpverlener die om kan gaan met verschillende belangen? Versterk jij de stem van het kind van wie de ouders in hoog conflict verwikkeld zijn? Ben je in staat te verbinden en tegelijkertijd afstand te bewaren? Dan is team omgangshuis en echtscheidingshulpverlening op zoek naar jou!


Omgangshuis & Echtscheidingshulpverlening

Combinatie Jeugdzorg biedt meerdere vormen van hulp om kinderen en ouders, die te maken hebben met hoogconflict na scheiding, te ondersteunen. We werken vanuit de visie dat het kind centraal staat en dat elk kind recht heeft op een goed contact met ouders. We werken vanuit het systemisch gedachtegoed en zijn aangesloten bij ‘Ouderschap blijft’. De inhoud van de hulp wordt afgestemd op de behoeften van ouders en kinderen/jongeren. We ondersteunen ouders bij het omgaan met verschillen, het niet voeden van het conflict, het reorganiseren van individueel en gezamenlijk ouderschap, en het maken van afspraken (ouderschapsbemiddeling). De kinderen worden betrokken bij de hulp. De vormen van hulpverlening zijn: omgangsbegeleiding en echtscheidingshulpverlening (waar kindercoaching onderdeel van is).


Jouw rol

Binnen team omganghuis en echtscheidingshulpverlening vervul jij de rol van kindercoach. Door kindercoaching bied je kinderen, van wie de ouders in hoog conflict verwikkeld zijn, een veilige omgeving en omstandigheden om hun stem aan hun ouders te laten horen. Je begeleidt omgangscontacten gericht op het herstel van contact en interactie tussen ouder en kind. Als kindercoach ben je gericht op het vergroten van de vaardigheden van het kind en de pedagogische vaardigheden van de ouders. Door het versterken van het kind krijg het kind weer zelfvertrouwen en veerkracht.


Jouw werkplek

Team omgangshuis en echtscheidingshulpverlening bestaat uit 14 medewerkers, waarvan 11 ouderbegeleiders en 3 kindercoaches. Je werkt intensief samen binnen een duidelijke rol- en taakverdeling. De afspraken met ouders en kinderen vinden met name plaats vanuit onze locaties in Eindhoven en Helmond. Daarnaast ben je ook beschikbaar voor eventuele afspraken in Veldhoven. Woensdag en vrijdag zijn vaste omgangsdagen. Beschikbaarheid op deze dagen is belangrijk. De kindercoach afspraken kunnen in afstemming met ouders en kinderen ook op school plaatsvinden.


Je toekomstige collega aan het woord: “we beseffen dat dit werk pittig is, dus als team zijn we er voor elkaar en kunnen we terugvallen op elkaar. Er is ruimte voor reflectie en scholing en er is een grote bereidheid om samen aan de slag te gaan”.

Vereisten

Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Als kindercoach ben je gedreven om het belang van het kind voorop te stellen. Je bent veerkrachtig en hanteert een positieve, actieve en respectvolle houding in conflictueuze situaties. Je kunt goed balanceren tussen de regie bij ouders te laten of zelf professioneel regie te nemen. Daarbij ben je stressbestendig en heb je een groot vermogen tot reflectie en relativering. Transparante communicatie is een van je sterke punten; je luistert aandacht naar anderen en kunt omgaan met tegenstrijdige belangen. Jij vertegenwoordigt de stem van het kind door in zijn of haar belang te handelen. Je helpt ouders hun perspectief te verbreden op het gedrag van hun kind. Daarnaast weet jij op een creatieve manier aan te sluiten bij de behoeften van het kind, waardoor je flexibel inspeelt op wat hij of zij nodig heeft.


Met bovenstaande competenties vorm jij een krachtige combinatie met onze collega’s. Wel stellen we ook nog een aantal harde eisen voor deze functie:

 • In het bezit van een relevant hbo-diploma.
 • Een SKJ of BIG registratie. 
 • Kennis van echtscheiding, hechting of trauma.
 • Trainings- en coachingsvaardigheden gericht op kinderen en jongeren.
 • Beschikbaar op woensdag en vrijdag.


Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij kinderen en gezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en er is veel aandacht en bereidheid voor nieuwe ideeën en initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je van ons de ruimte om in overleg je werktijden/-dagen flexibel in te richten en hybride te werken zodat dit bijdraagt aan het plezier in je werk.


Daarnaast heb je recht op:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Schaal 8 met een minimum van € 2.843,- en een maximum van € 4.223,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag.
 • een laptop en iPhone.
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn.
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding.
 • een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch zoals verse salades en soep.
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.

Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Word je niet alleen blij van het ondersteunen van kinderen, maar ook van het ontwikkelen met collega’s? Dan zit je goed bij Combinatie Jeugdzorg. Als kindercoach ondersteun je kinderen en gezinnen in Zuidoost-Brabant en draag jij intensief bij aan hoe het hulpverleningstraject wordt vormgegeven. Daarbij kun je rekenen op de expertise van je betrokken team. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Natuurlijk is er net zoveel aandacht voor jouw ontwikkeling. We bieden je niet alleen opleidingen en trainingen, maar geven je ook de ruimte om je eigen krachten te benutten. 


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken, een arbeidsvoorwaardengesprek en het opvragen van een referentie en VOG. Onze sollicitatieprocedure lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter via 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of