Skip to content

Jeugdzorgwerkers gezocht voor doelgroep: 8 - 18 jaar (Veldhoven en Eindhoven)

Eindhoven of Veldhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.487 - € 3.862 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de bevlogen groepswerker waar wij naar op zoek zijn? Ligt jouw hart bij het werken met kinderen, jongeren en ouders? Werk jij graag in een team waar je echt invloed kunt uitoefenen? Dan leren we je graag kennen.


Jouw werkplek

Als jeugdzorgwerker ben je werkzaam binnen de dag- en nachtbehandeling. Deze behandelvorm is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en gedragsproblemen. Per groep zijn er 5-8 jongeren. 

De problemen die er zijn kunnen te maken hebben met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme, hechtingsproblemen, traumatische ervaringen en ouderschapsproblemen. Vaak gaat het om een combinatie van problemen waardoor de situatie zo ingewikkeld is geworden, dat het in de eigen leefsituatie even niet meer lukt.


Binnen een behandelgroep staat het creëren van een veilige, rustige, stabiele haven voor deze jongeren centraal. Het is belangrijk om de situatie zoveel mogelijk te normaliseren door bijvoorbeeld gezamenlijke eetmomenten, het organiseren van sportactiviteiten of het kijken van een voetbalwedstrijd. In de behandelgroep werk je met een duidelijk dagritme. Je begeleidt jongeren bij het oefenen van vaardigheden, zoals samenspelen en samenwerken, omgaan met conflicten en omgaan met afspraken.


De behandeling is gericht op het hele gezin. Iedere jongere heeft een mentor die hem of haar persoonlijk begeleidt. Daarnaast krijgt ieder gezin een ambulant hulpverlener die de ouders begeleidt. Als jeugdzorgwerker ben je naast je werkzaamheden op de groep, ook werkzaam in de thuissituatie van deze jongere. Je werkt samen intensief aan contactversterking tussen ouders/het netwerk en de jongere.


Onze dag- en nachtbehandelingsgroepen zijn gevestigd in Veldhoven en Eindhoven. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair en zelforganiserend team met jeugdzorgwerkers, gedragswetenschappers en ambulant hulpverleners. Binnen het team heerst een open sfeer en er is veel ruimte voor feedback. Eigen initiatief van collega's wordt erg gewaardeerd en gestimuleerd.

In deze rol heb je, door onze multidisciplinaire en zelforganiserende teamindeling, met je eigen team de regie over het bouwen van een gezond behandelklimaat. Bij ons is niet alles voorgekauwd, wat maakt dat je écht invloed uit kunt oefenen. Daar heb je lef voor nodig, maar de voldoening is ook groot!"

Vereisten

Jouw inbreng

 • Een afgeronde sociaal agogische opleiding op mbo niveau 4 of hbo-niveau.
 • Aantoonbare ervaring met groepswerk.
 • Kennis van competentiegericht, oplossingsgericht en systeemgericht werken.
 • Goede sociale en communicatie vaardigheden in een intensieve samenwerking met ouders, verwijzers, collega’s en samenwerkingspartners.
 • Ervaring met het doorbreken van negatieve opvoedingspatronen en het aansluiten op het ontwikkelingsniveau van het kind.
 • Je gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid en eigen mogelijkheden van kinderen en hun ouders en je bent instaat deze te benutten.
 • In moeilijke situaties durf je zelfstandig inhoudelijke beslissingen te nemen in het belang van het gezin en de jongere.
 • Bereid om onregelmatig te werken. We gaan uit van ongeveer één slaapdienst per week.


Onze inbreng

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg, schaal 7 of schaal 8. 
 • Je ontvangt onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor de avonden, weekenden en slaapdiensten.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% (dertiende maand) en een vakantietoeslag.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • Aanvullende (aantrekkelijke) voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, thuiswerkregeling en -vergoeding, reiskosten, studiefaciliteiten en een fietsplan.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022 en 2023”.


Kom jij Combinatie Jeugdzorg versterken?

Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Bij Combinatie Jeugdzorg hebben we oog en oor voor problemen en geloven we dat in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt. Oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan.


Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. Zodra wij geschikte kandidaten hebben gevonden sluiten we de vacature. Een meeloop dag is onderdeel van de procedure. Een VOG en referentiecheck zijn beide onderdeel van het sollicitatieproces.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi van den Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.