Skip to content

Jeugdzorgwerkers D en C (mogelijkheid tot SKJ registratie)

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven of VeldhovenDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij een ervaren groepswerker en ligt jouw hart bij het werken met kinderen, jongeren en ouders? Ben jij die energieke en betrokken collega die warmloopt voor de 24-uurs zorg? Binnen de dag- en nachtbehandeling zijn wij op zoek naar bevlogen jeugdzorgwerkers! Pak jij deze kans?


Jouw werkplek

Als Jeugdzorgwerker ben je werkzaam binnen de dag- en nachtbehandeling. De dag- en nachtbehandeling is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en gedragsproblemen, waardoor de opvoeding vastloopt. De problemen die er zijn, kunnen te maken hebben met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme, hechtings-problemen, traumatische ervaringen en ouderschapsproblemen. Vaak gaat het om een combinatie van problemen waardoor de situatie zo ingewikkeld is geworden, dat het in de eigen leefsituatie even niet meer lukt.


De behandeling is gericht op het hele gezin. Iedere jongere heeft een mentor die hem of haar persoonlijk begeleidt. Daarnaast krijgt ieder gezin een ambulant hulpverleners die de ouders begeleidt. Als jeugdzorgwerker ben je naast je werkzaamheden op de groep, ook werkzaam in de thuissituatie van deze jongere. Je werkt samen intensief aan contactversterking tussen ouders/het netwerk en de jongere.


Onze dag- en nachtbehandelingsgroepen zijn gevestigd in Eindhoven, Veldhoven en Mierlo. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair en zelforganiserend team met Jeugdzorgwerkers D en C, gedragswetenschappers en ambulante collega’s. Combinatie Jeugdzorg werkt met zelforganiserende teams.

In deze rol heb je, door onze multidisciplinaire en zelfsturende teamindeling, met je eigen team de regie over het bouwen van een gezond behandelklimaat. Bij ons is niet alles voorgekauwd, wat maakt dat je écht invloed uit kunt oefenen. Daar heb je lef voor nodig, maar de voldoening is ook groot!


Vereisten

Jouw inbreng

Als jeugdzorgwerker heb je een positieve blik, ondanks de complexe problematiek zorg je voor een goed pedagogisch klimaat. Je creëert een veilige plek voor deze jongeren. Je bent proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je durft verder te kijken dan de gebaande paden en denkt daarbij in mogelijkheden. Binnen een zelforganiserend team kan je zelfstandig aan de slag, maar weet je daarnaast het team te betrekken en collega’s te inspireren om de gestelde doelen te behalen. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde sociaal agogische opleiding op mbo niveau 4 of hbo-niveau.
 • ervaring met groepswerk. 
 • kennis van competentiegericht, oplossingsgericht en systeemgericht werken.
 • goede sociale vaardigheden in een intensieve samenwerking met ouders, verwijzers, collega’s en samenwerkingspartners.
 • lef en durf je in moeilijke situaties zelfstandig inhoudelijke beslissingen te nemen in het belang van het gezin en het kind. 


Onze inbreng

Ben je nog niet SKJ geregistreerd? Dan bieden wij jou de mogelijkheid het praktijkprogramma te doorlopen en hiermee jouw SKJ registratie te behalen (indien je in het bezit bent van een hbo diploma). Daarnaast is er veel aandacht voor het onderhouden van jouw registratie door middel van SKJ-geaccrediteerde trainingen en intercollegiale intervisie. Je maakt deel uit van een zelforganiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Bij de start krijg je een buddy toegewezen die jou wegwijs maakt in de organisatie en met jou het inwerkprogramma doorloopt. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling.


 • Cao Jeugdzorg salarisschaal 7 of 8. 
 • Je ontvangt ORT voor de avonden, weekenden en slaapdiensten. We gaan uit van ongeveer één slaapdienst per week. 
 • Een jaarcontract dat bij wederzijds enthousiasme op termijn wordt omgezet in een vast contract.
 • Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag.
 • Aanvullende voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, collectieve zorgverzekering en een fietsplan.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en hun gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Onze ambitie is om elk kind een thuis & toekomst te geven. Samen met het gezin werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl.

De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022”.


Kom jij Combinatie Jeugdzorg versterken? 

Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Bij Combinatie Jeugdzorg hebben we oog en oor voor problemen en geloven we dat in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt. Oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan.


Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. 

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.