Jeugdzorgwerkers C - Diverse locaties

Functieomschrijving

Jij kan de verantwoordelijkheid van eigen regie aan en durft echt invloed uit te oefenen binnen onze voornamelijk verticaal ingedeelde groepen. Maatwerk op basis van de persoonlijkheid van onze kinderen, jeugdigen en hun gezinnen geeft jou de stimulans om het beste uit het kind, jezelf en het team te halen!


Jouw rol
Als jeugdzorgwerker C heb je vooral een overstijgende blik op teamprocessen en beschik je over coachende en ontwikkelingsstimulerende vaardigheden. Je bent in staat individuele en teampatronen te herkennen, bespreekbaar te maken en deze te beïnvloeden! Je bent ook het aanspreekpunt voor het management.


Daarnaast bestaat je werk uit...

 • Het verrichten van werkzaamheden vanuit een pedagogisch kader binnen een groep met kinderen en jongeren in een residentiële setting en het gezinssysteem.
 • Het (mede) opstellen van behandelplannen en het bieden van individuele en/of groepsbegeleiding.
 • Je observeert, ondersteunt en begeleidt het contact tussen het kind, de ouder en het gezin.
 • Je investeert in de relatie met het kind, de ouders en eventuele andere leden van het gezin, met psycho-educatie op uiteenlopende thema’s: autisme, prikkelverwerking, hechting, opgroeiproblematiek, trauma, talentontwikkeling etc.


Je werkplek

Rekening houdend met jouw woonplaats, de mogelijkheden binnen onze organisatie en jouw ervaring word je op 1 van onze 13 residentiële locaties in Zuidoost-Brabant ingedeeld. Je komt terecht in een multidisciplinair en zelf organiserend team met een gelijke verdeling JZW C+D collega’s, gedragswetenschappers en ambulante collega’s.


Een toekomstige collega aan het woord:

“In deze rol heb je, door onze multidisciplinaire en zelfsturende teamindeling, met je eigen team de regie over het bouwen van een gezond behandelklimaat. Bij ons is niet alles voorgekauwd, wat maakt dat je écht invloed uit kunt oefenen. Daar heb je lef voor nodig, maar de voldoening is ook groot!

Vereisten

Onze inbreng

Je maakt deel uit van een zelf organiserend team waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Bij de start krijg je een buddy toegewezen die jou wegwijs maakt in de organisatie en met jou het inwerkprogramma doorloopt. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. 

 • CAO Jeugdzorg.
 • Schaal 8 met een minimum van €2403- en een maximum van €3568,- bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Pensioenregeling van Zorg & Welzijn en een dertiende maand.
 • Uitgebreid intern scholingsaanbod!


Jouw inbreng

Je herkent jezelf in onze behandelvisie ‘Wonen doe je thuis’ en onze gezinsgerichte aanpak. Door onze zelf organiserende teamindeling breng jij je eigen regie tot een passend einde: samen met de Gedragswetenschapper ben je verantwoordelijk voor de voortgang van de casussen. Deze cruciale verantwoordelijkheid neem je graag op je, maar kun je ook los laten in je privé leven.

 • Sociaal pedagogische opleiding op Hbo-niveau.
 • SKJ geregistreerd óf je kunt je binnen 6 maanden registreren en weet wat daarvoor nodig is.
 • Ervaring met werken in gezinnen: je kunt aansluiten bij de krachten en het oplossend vermogen van kinderen en gezinnen. Je werkt actief met de sociale omgeving en het netwerk van cliënten.
 • Ervaring met het doorbreken van negatieve opvoedingspatronen en het aansluiten op het ontwikkelingsniveau van het kind.
 • In moeilijke situaties durf je zelfstandig inhoudelijke beslissingen te nemen en behoud je de controle.
 • Bereid onregelmatige diensten te draaien (ook slaap- en weekenddiensten).
 • Minimaal 28 uur en maximaal 32 uur per week beschikbaar.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.


Kom jij ons team versterken?

Word je uitgedaagd door deze functie? Klik dan op onderstaande button. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het gevraagde profiel past? Stuur dan deze vacature door!

Met vragen over deze vacature kun je terecht bij Naomi van dan den Akker, recruiter Combinatie Jeugdzorg (0620738527).