Skip to content

Jeugdzorgwerker Woonbegeleiding en zelfstandigheidstrajecten (Eindhoven)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.603 - € 3.888 per maand

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij die energieke en betrokken jeugdzorgwerker die warmloopt voor de 24-uurs zorg en woonbegeleiding? Weet jij de talenten en krachten van kinderen en jongeren naar boven te halen? Heb jij een positieve instelling en ben je proactief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werkplek

De behandelgroep Frankrijkstraat ligt in een woonwijk in Eindhoven. Er verblijven kinderen en jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Door middel van behandeling binnen een kleinschalige behandelgroep in combinatie met de inzet van een jeugdzorgwerker en ambulant medewerker in de thuissituatie streven we ernaar om jeugdigen weer zo snel mogelijk thuis te laten wonen. Daarnaast biedt deze behandelgroep behandeling aan jongeren gericht op zelfstandigheid om op hun 18e sterk genoeg te zijn om op eigen benen te staan. Uitgangspunt is dat we in de groep een leeromgeving bieden waarin alle jongeren, maar zeker ook de gezinnen, voor elkaar van betekenis kunnen zijn met ondersteuning van het pedagogisch team.


Ook begeleidt het team een aantal trajecten Woonbegeleiding op diverse locaties in wijken in Eindhoven. Woonbegeleiding is bedoeld voor jongeren vanaf 17 jaar die ondersteuning nodig hebben bij het verder ontwikkelen van vaardigheden om zelfstandig te kunnen functioneren en wonen.


Jouw werkzaamheden

 • Verrichten van werkzaamheden vanuit een pedagogisch kader binnen een groep met kinderen en jongeren in een residentiële setting, het gezinssysteem, woonbegeleidingstrajecten en intensief werken in de thuissituatie.
 • Als casusregisseur mede opstellen van behandelplannen en bieden van individuele begeleiding en zelfstandigheidstrajecten.
 • Samen met ouders en/of verzorgers op pedagogisch gebied begeleiden en behandelen van jongeren.
 • Samen met jongeren werken aan hun persoonlijke leerdoelen.
 • Een sturende en coachende rol richting ouders en jongeren in het leggen van contacten met instanties, zoals school, gemeenten en andere zorgorganisaties.
 • Rapporteren en deelnemen aan teamvergaderingen.

Vereisten

Jouw inbreng

 • Je beschikt over een sociaal agogische opleiding op mbo niveau 4 of hbo- niveau.
 • Je hebt affiniteit met en/of ervaring in het werken binnen woonbegeleiding en of een residentiële setting.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen met het oog op samenwerking en overleg met ouders, verwijzers en collega’s.
 • Je bent flexibel en schakelt snel.
 • Je hebt een enthousiaste en open houding.
 • Je bent bereid om onregelmatig te werken. We gaan uit van ongeveer één slaapdienst per week.
 • In moeilijke situatie durf je zelfstandig inhoudelijke beslissingen te nemen in het belang van het gezin en de jongere.


Onze inbreng

Je maakt deel uit van een zelf organiserend team van 6 collega’s waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Je werkt in een prettige en uitdagende werksfeer.


 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg, schaal 7 schaal 8.
 • Je ontvangt onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor de avonden, weekenden en slaapdiensten.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% (dertiende maand) en een vakantietoeslag.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • Aanvullende (aantrekkelijke) voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, thuiswerkregeling en -vergoeding, reiskosten, studiefaciliteiten en een fietsplan.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen en de mogelijkheid voor het volgen van een praktijkprogramma.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022 en 2023”.


Kom jij Combinatie Jeugdzorg versterken?

Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Bij Combinatie Jeugdzorg hebben we oog en oor voor problemen en geloven we dat in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt. Oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan.


Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. Zodra wij geschikte kandidaten hebben gevonden sluiten we de vacature. De procedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopdag. Een VOG en referentiecheck zijn beide onderdeel van het sollicitatieproces.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi van den Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.