Overslaan naar content

Jeugdzorgwerker kleinschalige behandelgroep 14-18+ jaar (Eindhoven)

Op locatie
  • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.720 - € 4.223 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Wil je jongeren met complexe problematiek die tijdelijk niet thuis kunnen wonen een veilige plek bieden? Een plek waar ze opbloeien en leren omgaan met emoties, conflicten en afspraken? Binnen de Dag- en nachtbehandeling bij Combinatie Jeugdzorg versterk je de talenten en krachten van deze jongeren. Samen maken we ons sterk voor de jeugd!


Behandelgroep Zandhagedis

Zandhagedis is een kleinschalige specialistische en gezinsgerichte behandelgroep voor maximaal 5 jongeren in de leeftijd van 14 tot 18+ jaar. Het is een woning gelegen aan de rand van woonwijk Meerhoven. Binnen Zandhagedis gaan we voor ‘zo normaal mogelijk’ dus inclusief, participeren en normaliseren: Zandhagedis doet mee in de maatschappij en de maatschappij doet mee op Zandhagedis. We zijn onderdeel van de buurt, werken nauw samen met scholen, vrijwilligers, sportverenigingen en wijkteams in onze directe omgeving.


Behandelgroep Zandhagedis kenmerkt zich door de huiselijke sfeer, de open keuken en de toegankelijkheid. Samen creëren we een warme omgeving waar jongeren hun eigen identiteit en autonomie kunnen ontwikkelen. De groep fungeert als een veilige, geborgen setting waar iedereen zichzelf mag zijn, fouten gemaakt mogen worden, en kansen worden gegeven. De jongeren hebben een dagbesteding (school, dagbesteding of werk). Als ze hierin vastlopen, staan wij naast hen om ze weer op weg te helpen.


We kennen één dienst binnen Zandhagedis. Je dienst start tussen 12.00 en 14.00 uur met een slaapdienst tot de volgende ochtend 10.00 uur. Je werkt de dienst alleen. Met een contract van 32 uur betekent dit in de praktijk dat je gemiddeld drie diensten in de twee weken werkt! Over het algemeen word je 's nachts niet gewekt, waardoor de slaapdiensten ook echt slaapdiensten zijn en jij meteen veel uren kunt maken. Dit alles zorgt voor veel vrije tijd en een goede werk- en privébalans! Twee keer in de maand is er een teamvergadering en één keer per maand intervisie, waardoor je werkt aan je professionalisering. In het team is er veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 


De doelgroep

Iedere jongere is uniek en ook de problematiek binnen Zandhagedis is divers, maar wat we voornamelijk zien zijn ontwikkelingsproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen, hechtings- en traumaproblematiek. Binnen de behandelgroep staat het individu centraal en onze kracht ligt dan ook bij het bieden van maatwerk per jongere. Ook de behandeling wordt op maat geboden. Per jongere kijken we wat hij/zij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Het netwerk maakt altijd deel uit van de behandeling. De jongeren en hun netwerk worden in hun kracht gezet door samen te werken en verantwoordelijkheden te dragen en te delen. Samen werken we toe naar een vervolgplek of terug naar huis.


Het team

Jongeren in hun kracht zetten, dat doe je met een krachtig team. Het team is gezellig en er is veel vertrouwen. Je mag zijn wie je bent en collega’s staan achter je. Hoewel je op deze behandelgroep alleen diensten draait, zijn collega’s telefonisch altijd bereikbaar voor overleg. Dit zorgt ervoor dat je voelt dat je samen één team bent. We doen we wat we zeggen. Je krijgt het vertrouwen van je collega’s om vanuit jouw professie te handelen. We zijn transparant in wat we doen en stellen onszelf kwetsbaar op om zo te kunnen groeien in ons vak. Zo leren we elkaars kwaliteiten kennen en kunnen we deze in het dagelijks werk benutten.

Vereisten

Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Je bent een teamspeler en je vindt betrokkenheid naar elkaar een belangrijke waarde. Je durft complimenten en waardering uit te spreken. Je staat stevig in je schoenen, wat essentieel is om dat je zelfstandig diensten draait. Je hebt inzicht in groepsdynamiek en weet hoe je hierin effectief kunt (meebewegen). Daarnaast weet jij de rust te bewaren, houd je het overzicht over de week en werk je planmatig.


Als jeugdzorgwerker moet je kunnen vertragen en verdragen dat niet alles de eerste keer lukt. Het is een langdurig zorgproces waar je veel doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Het mooie van het werk is dat je een warme band met jongeren en gezinnen kan opbouwen en met hen mee mag lopen in het leven. Je haalt plezier uit de uitdagingen die jongeren je bieden en denkt daarbij in (creatieve) oplossingen.


Met bovenstaande competenties vorm jij een krachtige combinatie met ons. Maar daarnaast stellen wij nog een aantal harde eisen voor deze functie:

  • een sociaal-agogische opleiding afgerond op mbo- niveau 4 (jeugdzorgwerker D) of hbo-niveau en een SKJ/BIG registratie (jeugdzorgwerker C).
  • ervaring met groepswerk, bij voorkeur binnen een 24uurs setting of met zelfstandigheidstrajecten.
  • bereid om diensten alleen te draaien en onregelmatige diensten te werken (ook slaap- en weekenddiensten).


Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gelukkig bent en plezier hebt in je werk, heeft dat ook een positief effect op de jongeren die je begeleidt. Om dat geluk en plezier te behouden, is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ-geaccrediteerde) trainingen, zodat je kunt groeien in je vak. Of daarbuiten. Natuurlijk zorgen we daarbij ook voor goede studiefaciliteiten. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je de kans om in overleg met het team tot een passend rooster te komen waarin je voorkeuren kan aangeven.


Daarnaast heb je recht op:

  • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Jeugdzorgwerker D schaal 7 en jeugdzorgwerker C schaal 8.
  • een onregelmatigheidstoeslag (ORT);
  • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
  • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
  • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Dat je in deze baan van betekenis bent voor jongeren en hun gezin is geweldig. Maar wat dit werk nog beter maakt is volgens onze collega Chaymaa de krachtige combinatie van het team en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg. Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s, die je graag een luisterend oor bieden. Die zorgen dat je je veilig voelt, waardoor je echt jezelf kunt zijn. Heel belangrijk, want zo zetten zij jou in je kracht. Ook vinden er regelmatig intervisies, casuïstiekbesprekingen en reflecties plaats, met de focus op professionele ontwikkeling. En wil je verder groeien in je vak? Dan zijn er genoeg kansen. Je kunt veel leren van de expertise van je collega’s, maar ook van ons scholingsaanbod. Genoeg uitdaging dus!


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. De procedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopdag. Ons sollicitatieproces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of