Skip to content

Jeugdzorgwerker Dag- en nachtbehandeling (Veldhoven, 24 uur)

Veldhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.487 - € 3.862 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Bied kwetsbare jongeren een veilig thuis, waar ze zichzelf kunnen zijn en zich optimaal ontwikkelen. Maak het verschil bij Combinatie Jeugdzorg!


Wil je jongeren die door complexe opvoed- en opgroeiproblematiek tijdelijk niet thuis kunnen wonen een veilige plek bieden? Een plek waar ze opbloeien en leren omgaan met emoties, conflicten en afspraken? Binnen de dag- en nachtbehandeling bij Combinatie Jeugdzorg versterk je de krachten van deze jongeren en creëer je samen met ouders een optimale opgroeisituatie. Met als einddoel dat jongeren weer thuis kunnen wonen en zelfverzekerd de toekomst tegemoet gaan. Samen maken we ons sterk voor de jeugd!


Behandelgroep Iepebeek

Iepebeek is een woning gelegen in een wijk in Veldhoven. We zijn onderdeel van de buurt, werken samen met scholen, vrijwilligers, sportverenigingen en wijkteams in onze directe omgeving.

Binnen Iepebeek krijgen jongeren ruimte, natuurlijk passend bij het vraagstuk van de jongeren. Met goede afspraken kom je een heel eind, vinden we. Vanuit samenwerking proberen we de behandeldoelen van de jongeren te bereiken. Met als uiteindelijk doel dat de jongeren zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en verdere stappen kunnen gaan zetten. Veel van onze jongeren stromen door naar een vorm van (begeleid) zelfstandig wonen.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Of ze nu 13 of 18 jaar zijn; het contact met jongeren geeft je enorm veel energie. Zowel het individuele contact als het groepscontact in onze kleinschalige specialistische en gezinsgerichte behandelgroepen. Hierbij staat voor jou het creëren van een veilige, rustige en stabiele plek centraal. Ook werk je actief samen met de sociale omgeving en het netwerk van de jongere. Je gaat bij het gezin thuis langs om te onderzoeken wat er speelt. Is er sprake van bijvoorbeeld een ontwikkelingsstoornis, een traumatische ervaring of ouderschapsproblemen? Alleen als je de diepte ingaat, kom je tot de beste oplossing.

Maar, elke jongere is uniek en gaat op een andere manier met obstakels om. Daarom vind je het ook belangrijk om te sparren met collega’s over een creatieve, persoonlijke aanpak waarmee je zijn of haar krachten volledig benut. Loopt het veranderproces anders dan gedacht? Dan is het voor jou geen probleem om te schakelen en de juiste beslissingen te nemen over het verder te volgen pad. Hoe dan ook zorg je er met jouw intensieve begeleiding voor dat de jongere zich uiteindelijk thuis weer veilig en prettig verder kan ontwikkelen!

Herken jij jezelf volledig in bovenstaande omschrijving? Dan vorm jij een hele krachtige combinatie met ons. Maar, om deze functie daadwerkelijk goed uit te kunnen voeren, verwachten we nog wel het volgende van je:

  • Je hebt een sociaal-agogische opleiding afgerond op mbo-niveau 4 of hbo-niveau.
  • Je hebt ervaring in groepswerk en bezit kennis van competentie-, oplossings- en systeemgericht werken.
  • Je sluit aan bij de krachten en het oplossend vermogen van jongeren en gezinnen en bent in staat deze te benutten.
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken (ook slaap- en weekenddiensten).

Vereisten

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gelukkig bent en plezier hebt in je werk, heeft dat ook een positief effect op de jongeren die je begeleidt. Om dat geluk en plezier te behouden, is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ-geaccrediteerde) trainingen, zodat je kunt groeien in je vak. Of daarbuiten. Natuurlijk zorgen we daarbij ook voor goede studiefaciliteiten. 

Daarnaast heb je recht op:

  • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Ga je aan de slag als jeugdzorgwerker D, dan val je in schaal 7 en verdien je minimaal € 2.487,- en maximaal € 3.555,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Voor jeugdzorgwerker C geldt schaal 8 met een minimum van € 2.600,- en een maximum van € 3.862,-.
  • een onregelmatigheidstoeslag (ORT);
  • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
  • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
  • een thuiswerkregeling en -vergoeding;
  • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Dat je in deze baan van betekenis bent voor jongeren en hun gezin is geweldig. Maar wat dit werk nog beter maakt is volgens onze collega Chaymaa de krachtige combinatie van het team en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg. Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s, die je graag een luisterend oor bieden. Die zorgen dat je je veilig voelt, waardoor je echt jezelf kunt zijn. Heel belangrijk, want zo zetten zij jou in je kracht. Ook vinden er regelmatig intervisies, casuïstiekbesprekingen en reflecties plaats, met de focus op professionele ontwikkeling. En wil je verder groeien in je vak? Dan zijn er genoeg kansen. Je kunt veel leren van de expertise van je collega’s, maar ook van ons scholingsaanbod. Genoeg uitdaging dus!


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature op woensdag 6 december, dus we zien jouw sollicitatie graag voor die datum binnenkomen. Fijn als je hier alvast rekenging mee houdt.

Ons sollicitatieproces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Stephanie Guemalmazian, recruiter via 06-57 83 20 73 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of