Skip to content

Jeugdzorgwerker dag- en nachtbehandeling (Eindhoven of Veldhoven)

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven of VeldhovenDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de bevlogen groepswerker waar wij naar op zoek naar zijn? Sta jij stevig in je schoenen en kijk jij bij escalaties verder dan het gedrag van de jongere? Werk jij graag in een team waar ruimte is voor initiatieven en feedback? Dan leren we je graag kennen!


Jouw werkplek 

Als Jeugdzorgwerker ben je werkzaam binnen de dag- en nachtbehandeling. Deze behandelvorm is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en gedragsproblemen. De problemen die er zijn kunnen te maken hebben met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme, hechtingsproblemen, traumatische ervaringen en ouderschapsproblemen. Vaak gaat het om een combinatie van problemen waardoor de situatie zo ingewikkeld is geworden, dat het in de eigen leefsituatie even niet meer lukt. Binnen een behandelgroep staat het creëren van een veilige, rustige, stabiele haven voor deze jongeren centraal. Het is belangrijk om de situatie zoveel mogelijk te normaliseren door bijvoorbeeld gezamenlijke eetmomenten, het organiseren van sportactiviteiten of het kijken van een voetbalwedstrijd. In de behandelgroepen werk je met een duidelijk dagritme. Je begeleidt jongeren bij het oefenen van vaardigheden, zoals samenspelen en samenwerken, omgaan met conflicten en omgaan met afspraken. 


De behandeling is gericht op het hele gezin. Iedere jongere heeft een mentor die hem of haar persoonlijk begeleidt. Daarnaast krijgt ieder gezin een ambulant hulpverlener die de ouders begeleidt. Als jeugdzorgwerker ben je naast je werkzaamheden op de groep, ook werkzaam in de thuissituatie van deze jongere. Je werkt samen intensief aan contactversterking tussen ouders/het netwerk en de jongere.


Onze dag- en nachtbehandelingsgroepen zijn gevestigd in Veldhoven en Eindhoven. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair en zelforganiserend team met jeugdzorgwerkers, gedragswetenschappers en ambulant hulpverleners. Binnen het team heerst een open sfeer en er is veel ruimte voor feedback. Eigen initiatief van collega's wordt erg gewaardeerd en gestimuleerd.

In deze rol heb je, door onze multidisciplinaire en zelforganiserende teamindeling, met je eigen team de regie over het bouwen van een gezond behandelklimaat. Bij ons is niet alles voorgekauwd, wat maakt dat je écht invloed uit kunt oefenen. Daar heb je lef voor nodig, maar de voldoening is ook groot!"

Vereisten

Jouw inbreng

 • Een afgeronde opleiding op mbo niveau 4 of hbo-niveau en ervaring met groepswerk.
 • Kennis van competentiegericht, oplossingsgericht en systeemgericht werken.
 • Goede sociale en communicatie vaardigheden in een intensieve samenwerking met ouders, verwijzers, collega’s en samenwerkingspartners.
 • In moeilijke situaties durf je zelfstandig inhoudelijke beslissingen te nemen in het belang van het gezin en de jongere.
 • Bereid om onregelmatig te werken. We gaan uit van ongeveer één slaapdienst per week.  


Onze inbreng

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg. Salaris op basis van schaal 7 of 8.
 • Je ontvangt onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor de avonden, weekenden en slaapdiensten.
 • Een jaarcontract dat bij wederzijds enthousiasme op termijn wordt omgezet in een vast contract.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag.
 • Aanvullende voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, collectieve zorgverzekering en een fietsplan.
 • Een praktijkprogramma voor het behalen van jouw SKJ registratie. 
 • Combinatie Jeugdzorg heeft een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen. 


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en hun gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Onze ambitie is om elk kind een thuis & toekomst te geven. Samen met het gezin werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022”.


Kom jij Combinatie Jeugdzorg versterken?

Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Bij Combinatie Jeugdzorg hebben we oog en oor voor problemen en geloven we dat in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt. Oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan.


Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.