Overslaan naar content

Jeugdconsulent sociaal team gemeente Cranendonck

Hybride
 • Gemeente Cranendonck, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.080 - € 4.601 per maandAmbulant

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de jeugdconsulent die krachtig is in analyseren? Waarbij je de juiste balans weet te vinden in de regie bij het gezin leggen of juist doorpakken? Heb je een helikopterview en ben je een kei in het coördineren van andere hulpverlening? Dan hebben wij de vacature voor jou!

Als jeugdconsulent maak je deel uit van het Sociaal Team van de gemeente Cranendonck. Je bent in dienst van Combinatie Jeugdzorg, maar de dagelijkse aansturing is de verantwoordelijkheid van- en coördinatie door de gemeente.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Voor inwoners van Cranendonck met hulpvragen op het gebied van jeugd, is het jeugdteam binnen het Sociaal Team het eerste aanspreekpunt. Professionals in deze teams werken vanuit eenzelfde brede visie en zetten bij de ondersteuning aan inwoners zoveel als mogelijk het eigen specialisme in. Als jeugdhulpverlener werk jij in dit team vanuit je specialisme op het gebied van veilig opvoeden en opgroeien. Je normaliseert en ondersteunt waar nodig en spreekt daarbij inwoners vooral aan op hun eigen kracht. 


Een greep uit de werkzaamheden:

 • Je adviseert en informeert kinderen, jongeren en hun gezinnen over opvoed- en opgroeiproblemen
 • Je biedt inhoudelijke begeleiding en ondersteuning aan kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met opvoed- en opgroeiproblematiek
 • Je stelt ondersteuningsplannen op, monitort de voortgang en draagt zorg voor de afhandeling en afsluiting van een hulpverleningstraject
 • Je initieert- en verricht onderzoek en rapporteert over uitvoeringsvraagstukken
 • Je zorgt voor een tijdige interventie in crisisgevoelige zaken
 • Je onderhoudt een (professioneel) relatienetwerk en bevordert de samenwerking met partijen en organisaties in het werkveld

Vereisten

Competenties

Je bent creatief, hebt lef, voelt je verantwoordelijk, beslist en vindt het vanzelfsprekend om voortdurend aan je vakmanschap te werken. Je bent op je best als je kunt samenwerken en netwerken en past je makkelijk aan als de situatie daarom vraagt. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Clientgerichtheid, betrokkenheid, inlevingsvermogen, zelfvertrouwen, moed, besluitvaardigheid
 • Goede gespreksvaardigheden, waaronder luistervaardigheden en regulerende vaardigheden. Om de vraag achter de vraag te herleiden, af te stemmen op de cliënt en diens omgeving en het gesprek vorm te geven en reguleren
 • Goede analytische vaardigheden (probleem/en risicoanalyse), oordeelsvorming en handelen (onafhankelijkheid/eigen koers varen), omgevingsbewustzijn (ketendenken) en goede schrijfvaardigheden
 • Gestructureerd, systeem- en doelgericht werken (conform Sociale Netwerk Strategieën) en snel kunnen schakelen
 • Coördinerende/regisserende vaardigheden, ten behoeve van alle inzet voor het behalen van de doelen in het plan van de inwoner (conform 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur)
 • Openstaan voor overleg en consultatie, interdisciplinair samen kunnen werken (collega’s, andere instanties)
 • In staat zijn om te reflecteren op het professioneel handelen en te werken aan de ontwikkeling binnen de eigen rol/functie


Met bovenstaande competenties vorm jij een krachtige combinatie met onze collega’s. Wel stellen we ook nog een aantal harde eisen voor deze functie:

 • een afgeronde sociaal agogische hbo-opleiding.
 • een SKJ- of BIG-registratie (of de mogelijkheid tot).
 • minimaal één jaar ervaring met het werken met jeugdigen en gezinnen.


Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen om je te ontwikkelen in je vak of als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je van ons de ruimte om in overleg met je team je eigen werktijden/-dagen flexibel in te richten. Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!


Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao jeugdzorg, schaal 9, met een minimum van € 3.080,- en maximum van € 4.601,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • een laptop en iPhone;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding;
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige én uitdagende werksfeer binnen een omgeving met vele doorgroeimogelijkheden, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Het werk is heel afwisselend door de diverse hulpvragen van gezinnen. We vertrouwen erop dat jij weet hoe je deze hulpvragen het beste oplost. Daarom ben je zelf verantwoordelijk voor je casussen en begeleid je vanuit jouw expertise ieder gezin zelfstandig. Toch sta je er nooit alleen voor. Je collega’s verliezen je niet uit het oog en helpen je met alle liefde en professionaliteit vooruit als je hulp nodig hebt. En jij hen natuurlijk ook. Want samen zijn jullie een krachtige combinatie die het verschil maakt voor gezinnen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature zodra we een kandidaat hebben gevonden. Ons sollicitatieproces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of