Skip to content

Gezocht: Ambitieuze jeugdzorgwerkers voor een nieuwe kleinschalige behandelgroep in Veldhoven

Veldhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.487 - € 3.862 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de bevlogen jeugdzorgwerker die we zoeken? Vind je makkelijk aansluiting bij jeugdigen, maar kun je ook naast ouders staan? Ben jij een pionier én aanpakker die energie krijgt van samenwerken in een team? Wil jij mee bouwen aan een nieuw behandelteam op onze locatie in Veldhoven? Dan zijn wij voor onze nieuwe kleinschalige behandelgroep in Veldhoven op zoek naar jou. Pak jij deze kans?


Behandellocatie de Locht, Veldhoven

Op onze behandellocatie de Locht in Veldhoven hebben we twee kleinschalige specialistische en gezinsgerichte behandelgroepen. Jeugdigen verblijven tijdelijk op deze locatie. De basis van onze hulpverlening is de intensieve behandeling thuis. Het verblijf van de jeugdige binnen de groep is een hulpmiddel om de thuissituatie zodanig te kunnen ondersteunen dat de jeugdige zich verder kan ontwikkelen en op een veilige en fijne manier weer thuis kan wonen. Binnen de locatie de Locht werken de behandelgroepen intensief met elkaar samen in bijv. gezamenlijke opvang voor jeugdigen die kortdurend geen onderwijs of dagbesteding hebben en in de weekenden, waarbij de meeste jeugdigen thuis verblijven.


Jouw werkplek

Op onze locatie staat een derde woning waar we een nieuwe kleinschalige behandelgroep gaan starten. We starten een behandelgroep voor jeugdigen in de leeftijd van 8 t/m 16+ jaar en hun gezinnen, bij wie sprake is van complexe opvoed- en opgroeiproblematiek. We bieden kortdurende gezinsgerichte behandeltrajecten waarin we de jeugdige en het gezin ondersteunen, zodat de jeugdige op zo kort mogelijk termijn weer volledig thuis kan wonen.

Binnen de behandelgroep staat het creëren van een veilige, rustige, stabiele plek centraal, zodat de jeugdige tot ontwikkeling komt. Je begeleidt jeugdigen bij het leren en oefenen van vaardigheden, omgaan met emoties, conflicten, omgaan met afspraken en contactherstel met het gezin.


De behandeling is gericht op het hele gezin. Iedere jeugdige heeft een mentor die hem of haar persoonlijk begeleidt en de stem van de jeugdige versterkt. Daarnaast heeft ieder gezin een ambulant hulpverlener die het hele gezin begeleidt. Als jeugdzorgwerker ben je zowel werkzaam op de groep als in de thuissituatie van de jongere.


We bouwen aan een nieuwe behandelgroep, en dus ook aan een nieuw multidisciplinair en zelforganiserend team. In september starten we met teamdagen en vanaf oktober starten de eerste jeugdigen binnen de behandelgroep.

Vereisten

Jouw inbreng

Om de behandelgroep in Veldhoven vorm te geven en onze ambities waar te maken, zijn we op zoek naar pioniers die in onze werkwijze geloven, naar aanpakkers die samen met ons de schouders er onder willen zetten en mee willen bouwen. Herken jij je in onderstaande?

 • Je hebt een afgeronde sociaal agogische opleiding op mbo niveau 4 of hbo-niveau.
 • Je hebt ervaring in het groepswerk en het werken met gezinnen.
 • Kennis van competentiegericht, oplossingsgericht en systeemgericht werken. Je kunt ondersteunen bij het doorbreken van negatieve opvoedingspatronen en aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de jeugdige.
 • Je sluit aan bij de krachten en het oplossend vermogen van jeugdigen en gezinnen en bent in staat deze te benutten. Je werkt actief met de sociale omgeving en het netwerk van de jeugdige.
 • Je staat stevig in je schoenen!
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden die je toepast in een intensieve samenwerking met jeugdige, ouders, verwijzers, collega’s en samenwerkingspartners.
 • Je bent in staat rust en overzicht te bewaren in complexe situaties.
 • Je bent flexibel (je kunt snel schakelen in onverwachte situaties, durft zelfstandig beslissingen te nemen en bent flexibel in het oplossen van diensten)
 • Je bent bereid onregelmatige diensten te draaien (ook slaap- en weekenddiensten)
 • Je bent 28 of 32 uur per week beschikbaar.


Onze inbreng

Als jeugdzorgwerker maak je deel uit van een zelforganiserend team. Op structurele basis vinden intervisie, casuïstiekbesprekingen en reflectie met elkaar plaats, waarbij professionele ontwikkeling centraal staat. Er is ruimte tot reflecteren, met en van elkaar leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Werkplezier en betrokkenheid zijn belangrijke waarden.

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Jeugdzorg
 • Jeugdzorgwerker D: schaal 7 met een minimum van €2.487,- en een maximum van €3.555,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast ontvang je ORT.
 • Jeugdzorgwerker C: schaal 8 met een minimum van €2.600,- en een maximum van €3.862,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast ontvang je ORT.
 • Aanvullende (aantrekkelijke) voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, thuiswerkregeling en -vergoeding, reiskosten, studiefaciliteiten en een fietsplan.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid internscholingsaanbod, met onder andere SKJ- geaccrediteerde trainingen.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022-2023”.


Kom jij mee bouwen aan een nieuwe behandelgroep op de Locht?

Ben jij een pionier en sta je graag voor een uitdaging? Heb je ervaring met het werken met jeugdigen en gezinnen en spreekt het werken in een behandelgroep jou aan? Solliciteer dan via onderstaande button. Zodra wij geschikte kandidaten hebben gevonden sluiten we de vacature. De procedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopdag. Een VOG en referentiecheck zijn beide onderdeel van het sollicitatieproces.

Past deze functie niet bij jou, maar ken je iemand in je netwerk voor wie dit een kans zou zij? Stuur deze vacature dan door!


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.