Skip to content

Gezinshuisouders

Nederland, Noord-Brabant, Zuidoost-BrabantGezinshuizen

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht

Ben jij een stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben jij een opvoeder die niet loslaat, maar ‘vastpakt’? Combinatie Jeugdzorg is op zoek naar gezinshuisouders voor de regio Zuidoost-Brabant.


Jouw rol

Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, samen met je partner, voor enkele kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) gedurende langere tijd van hun leven. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en behandeling van kinderen met vaak een complexe orthopedagogische problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Hierbij werk je samen met o.a. de biologische ouders en het netwerk van het kind. Je biedt structuur en je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling aan de hand van gerichte doelen, welke zijn opgesteld in het hulpverleningsplan. Je werkt in nauwe samenwerking met een behandelteam van Combinatie Jeugdzorg.

Vereisten

Jouw inbreng

Als gezinshuisouder benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het ouderschap te ‘delen’ met biologische ouders. Je bent je ervan bewust dat het opnemen en opvoeden van een kind dat niet van jezelf is, effect kan hebben op je eigen gezins- en privésituatie. Tenslotte werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering.

Als gezinshuisouder:

 • sta je positief in het leven en je denk je veelal in oplossingen;
 • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
 • ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;
 • ben je in staat te werken vanuit principe van meerzijdige partijdigheid;
 • weet je biologische ouders nadrukkelijk te betrekken;
 • ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met (pleeg)ouders, familie, scholen en externe instanties;
 • sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen;
 • beschik je over de benodigde levenservaring vanuit een stabiele relatie;
 • beschik je over een zorg gerelateerde mbo (minimaal niveau 4) of hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een hbo-opleiding);
 • ben je woonachtig in of bereid te verhuizen naar de regio Zuidoost-Brabant of de gemeente Leudal.


Onze inbreng

 • Per kind dat je opvangt kom je voor 9 uur per week in dienst, wat bij 4 kinderen neerkomt op een arbeidsovereenkomst van 36 uur.
 • Een bruto maandsalaris met een minimum van €2.524,- en een maximum van €3.749,- (schaal 8) bij 4 kinderen. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder pensioenregeling van Zorg & Welzijn, vakantietoeslag en een dertiende maand.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft eigen aanvullende arbeidsvoorwaarden voor gezinshouders.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en hun gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Onze ambitie is om elk kind een thuis & toekomst te geven. Samen met het gezin werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl.

De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022”.


Meer informatie?

Wil je meer informatie over het gezinshuisouderschap? Geef dit dan aan in via dit aanmeldformulier, dan nemen wij spoedig contact met je op. Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Direct solliciteren? Dat kan via onderstaande button.


Een voorbereidingstraject, een assessment en een verklaring van geen bezwaar maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.