Skip to content

Gezinsbehandelaar Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (inclusief opleiding IAG)

Nederland, Noord-Brabant, Zuidoost-Brabant€ 2.735 - € 4.085 per maandAmbulant

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht

Ben jij er klaar voor om je kennis te verbreden door het volgen van een post-hbo opleiding? Wil jij als gezinsbehandelaar intensief in en met gezinnen aan de slag zodat een uithuisplaatsing voorkomen wordt? Breng jij het vertrouwen in de hulpverlening bij ouders terug? Dan zijn wij op zoek naar jou!Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT)

Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT) richt zich op de behandeling van gezinnen met complexe problemen op meerdere leefgebieden. De (gedrags)patronen zijn door de jaren heen steeds verder vastgelopen en verwijzers en hulpverlenende instanties maken zich grote zorgen om deze gezinnen. Er is meestal sprake van een dreigende uithuisplaatsing. Opvoeders hebben het geloof in eigen kunnen verloren en de ervaringen die de gezinnen met hulpverlening hebben opgedaan zijn teleurstellend, waardoor zij hulp zijn gaan mijden of zich afwerend opstellen. In deze gezinnen groeien één of meerdere kinderen op in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. De ontwikkeling van deze kinderen stagneert en het aanwezige sociaal netwerk is eveneens uitgeput. Meer weten? Kijk hier.

Post hbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

In januari 2022 is Combinatie Jeugdzorg gestart met deze nieuwe behandelvorm. Jij krijgt de kans om dit mee verder op te zetten en uit te bouwen. Om je kennis te verbreden volg je de eenjarige post hbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling aan de HAN, gefaciliteerd door Combinatie Jeugdzorg! Heb je de opleiding al gevolgd? Dan is dit uiteraard niet van toepassing.


Jouw rol

Als gezinsbehandelaar ga je ongeveer een half jaar intensief aan het werk met het gezin, waarbij je je met name richt op de opvoeders. Je werkt nauw samen met de ambulant pedagogisch medewerker die ook in het gezin komt en zich meer focust op de kinderen. Gedurende het gehele behandeltraject ben je gericht op het opbouwen en onderhouden van een goede werkrelatie met het gezin. Dit betekent dat je gelooft dat de gezinsleden een wens tot verandering hebben. Daarnaast ga je als gezinsbehandelaar aan de slag met het doorbreken van (niet-werkbare) gezinspatronen. Je sluit aan bij de behoeften van de gezinsleden, gaat op zoek naar de krachten en werkt aan doelen die samen opgesteld zijn. Je hebt als gezinsbehandelaar meerdere keren per week contact met het gezin. Tevens stem je af met de ambulant pedagogisch medewerkers, overige gezinsbehandelaren, gedragswetenschappers en andere hulpverleners, zoals verwijzers. Als gezinsbehandelaar ben je regisseur van het IGT traject en heb je oog voor de (on)veiligheid in het gezin. Je bent betrokken, initiatiefrijk, transparant, flexibel, duidelijk en hebt een hands on mentaliteit.

Jouw werkplek

Team IGT is een zelforganiserend team. Daarmee draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van het team. Je werkt samen met twee ambulant pedagogisch medewerkers, twee andere gezinsbehandelaren en één gedragswetenschapper. We zijn op zoek naar één gezinsbehandelaar.

Het team IGT werkt voortdurend aan de kwaliteit van IGT door o.a. het houden van frequente casuïstiekbesprekingen, intervisie en werkbegeleiding. Professionele ontwikkeling staat hierbij centraal. Je werkt met name in de thuissituatie met de gezinnen van kinderen en jongeren in ons werkgebied Zuidoost-Brabant. Je standplaats is Veldhoven.


Jouw inbreng

 • Je hebt een afgeronde sociaal agogische hbo-opleiding. Aanvullend volg je de opleiding IAG (gefaciliteerd door Combinatie Jeugdzorg).
 • Je bent geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd (of je kan je registreren).
 • Je hebt een hoge mate van flexibiliteit en bent in staat je werktijden te laten aansluiten op dat wat de gezinnen aan inzet van jou nodig hebben. Cruciale momenten zijn bijv. begeleiding bij een gezamenlijk eetmoment of de bedroutine van kinderen.
 • Je beschikt over een rijbewijs en een auto.


Als gezinsbehandelaar bezit je over de volgende basiscompetenties om IGT uit te kunnen voeren: goede communicatie vaardigheden, samenwerkingsgericht zijn in en om het gezin, autonoom en zelfstandig kunnen werken, lef en doorzettingsvermogen hebben, initiatiefrijk en ondernemend zijn, (sub)cultuursensitief kunnen handelen, doel- en resultaatgericht zijn en reflectief vermogen bezitten.

Vereisten

Onze inbreng

 • Ontwikkelmogelijkheden door het volgen van de post-hbo opleiding IAG.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg. Schaal 9 met een minimum van €2.817,- en een maximum van €4.207,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast ontvang je ORT voor de avonden en weekenden.
 • Een jaarcontract dat bij wederzijds enthousiasme op termijn wordt omgezet in een vast contract.
 • Een laptop en iPhone. 
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% (dertiende maand) en een vakantietoeslag.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • Aanvullende (aantrekkelijke) voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, thuiswerkregeling en -vergoeding, reiskosten, ouderschapsverlof en een fietsplan. 
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen.
 • Op onze hoofdlocaties is er een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch zoals verse salades, fruit en soep.


Kom jij ons nieuwe team IGT versterken?

Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Bij Combinatie Jeugdzorg hebben we oog en oor voor problemen en geloven we dat in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt. Oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan.


Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter via 06 2073 8527 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.