Gezinsbehandelaar Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (Inclusief opleiding IAG)

Functieomschrijving

Ga jij een pittige uitdaging niet uit de weg? Wil jij als gezinsbehandelaar intensief in en met gezinnen aan de slag zodat een uithuisplaatsing voorkomen wordt? Breng jij het vertrouwen in de hulpverlening bij ouders terug? Help jij mee om deze innovatieve behandelvorm binnen Combinatie Jeugdzorg op te zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT)

Intensieve Gezinsbehandeling Thuis (IGT) richt zich op de behandeling van gezinnen met complexe problemen op meerdere leefgebieden. De gedragspatronen zijn door de jaren heen steeds verder vastgelopen en verwijzers en hulpverlenende instanties maken zich grote zorgen om deze gezinnen. Ouders hebben het geloof in eigen kunnen verloren en de ervaringen die de gezinnen met hulpverlening hebben opgedaan zijn teleurstellend, waardoor zij hulp zijn gaan mijden of zich afwerend opstellen. In deze gezinnen groeien één of meerdere kinderen op in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar. De ontwikkeling van deze kinderen stagneert en het aanwezige sociaal netwerk is eveneens uitgeput. Meer weten? Kijk hier.


Jouw rol

Vanaf januari 2022 start Combinatie Jeugdzorg met deze nieuwe behandelvorm en jij krijgt de kans om dit mee op te zetten en verder uit te bouwen. We vertrouwen op jouw inbreng en expertise, maar wat vraagt dat van jou als professional?


In een half jaar tijd ga je intensief met het gezin aan de slag. Om te kunnen focussen en beschikbaar te zijn heb je een kleine caseload. Als gezinsbehandelaar werk je intensief samen met ambulant pedagogisch medewerkers, gezinsbehandelaren, gedragswetenschappers en natuurlijk verwijzers. Gedurende het gehele behandeltraject ben je gericht op het opbouwen en onderhouden van een goede werkrelatie met het gezin. Dit betekent dat je gelooft dat de gezinsleden een wens tot verandering hebben. Je bent betrokken, initiatiefrijk, transparant en duidelijk. Daarnaast ben je als gezinsbehandelaar toekomstgericht en sluit je aan bij de behoeften van de gezinsleden. Je bent bereid om ook op andere leefgebieden het gezin te ondersteunen en hebt een hands on mentaliteit. Je hebt in alle fasen van de hulp aandacht voor signalen van veiligheid en onveiligheid in het gezin. Vanuit de rol als inhoudelijk regisseur werk je intensief met het gezin samen en ga je op zoek naar de krachten, behoeften en leerstijlen van het gezin.


Jouw werkplek

Team IGT is een zelforganiserend team. Daarmee draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid en heb je veel regelruimte om je werk te organiseren. Je werkt samen met twee ambulant pedagogisch medewerkers, twee andere gezinsbehandelaren en één gedragswetenschapper. Het team IGT werkt voortdurend aan de kwaliteit van IGT door o.a. het houden van frequente casuïstiekbesprekingen, intervisie en werkbegeleiding. Professionele ontwikkeling staat hierbij centraal. Je werkt met name in de thuissituatie met de gezinnen van kinderen en jongeren in ons werkgebied Zuidoost-Brabant. Je standplaats is Eindhoven of Veldhoven.


Jouw inbreng

 • Je hebt een afgeronde sociaal agogische hbo-opleiding. In januari 2022 start je een eenjarige post-hbo opleiding IAG (incompany via de HAN, samen met je andere collega’s van team IGT). Je neemt alvast deel aan één opleidingsdag in november en één in december. 
 • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd.
 • Je hebt een hoge mate van flexibiliteit en bent in staat je werktijden te laten aansluiten op dat wat de gezinnen aan inzet van jou nodig hebben. Cruciale momenten zijn bijv. begeleiding bij een gezamenlijk eetmoment of de bedroutine van kinderen.
 • Je bent 28-32 uur beschikbaar.


Als gezinsbehandelaar bezit je over de volgende basiscompetenties om IGT uit te kunnen voeren: goede communicatie vaardigheden, samenwerkingsgericht zijn in en om het gezin, autonoom en zelfstandig kunnen werken, lef en doorzettingsvermogen hebben, initiatiefrijk en ondernemend zijn, (sub)cultuursensitief kunnen handelen, doel- en resultaatgericht zijn en reflectief vermogen bezitten.

Functievereisten

Onze inbreng

 • Ontwikkelmogelijkheden door het volgen van de post-hbo opleiding IAG.
 • CAO Jeugdzorg. Schaal 9 met een minimum van €2603- en een maximum van €3888,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast ontvang je ORT voor de avonden en weekenden.
 • Een jaarcontract die bij wederzijdse tevredenheid op termijn omgezet wordt in een vast contract.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • Je ontvangt een dertiende maand, vakantietoeslag en een pensioenregeling van Zorg & Welzijn.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.


Kom jij ons nieuwe team IGT versterken?

Solliciteer dan via onderstaande button. Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten wij de vacature. Dus reageer vandaag nog!


Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.