Overslaan naar content

Gedragswetenschapper jeugdzorg (omgeving Eindhoven)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 3.786 - € 5.722 per maandOrthopedagogen

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de verbindende gedragswetenschapper met passie voor je vak? Wil jij bijdragen aan een mooi toekomstperspectief voor kinderen/jongeren en hun gezin in complexe situaties? Combinatie Jeugdzorg maakt graag kennis met jou!


Jij bent van mening dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een prettige en veilige gezinssituatie. Daarom zet je je bij Combinatie Jeugdzorg in om problemen in de opvoeding op te sporen. Waarom begrijpen kind en ouders elkaar niet meer? Tot welk gedrag leidt dit? En wat is er nodig om de gewenste situatie te creëren? Vanuit jouw expertise en creativiteit zorg je dat er in gezamenlijkheid mooie stappen worden gezet, op weg naar een betere toekomst.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Ieder kind heeft het recht veilig op te groeien in een gezin. Dit is de kern van ‘Wonen doe je thuis’, het inhoudelijke kader van het werk bij Combinatie Jeugdzorg. Onze behandeling is gezinsgericht: kinderen, jongeren en hun ouders staan centraal. Wij sluiten aan bij hun mogelijkheden en talenten. Samen werken we aan een positief toekomstperspectief en aan het herstellen van het plezier in opvoeden. Onze behandelvisie is gebaseerd op de uitgangspunten van de positieve psychologie, orthopedagogiek en systeemtherapie. We werken vanuit drie methodische ‘pijlers’: systeemgericht werken, competentiegericht werken en basiscommunicatie. We ondersteunen kinderen, jongeren en hun ouders in het benutten van hun eigen kracht, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en meedoen in de samenleving. Behandeling zien we als het opbouwen en uitbreiden van wat goed is en het ontwikkelen van talenten. De focus ligt op positieve emoties en op het versterken van het vertrouwen in het eigen kunnen.


Als gedragswetenschapper ben je verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van de behandeling en de ondersteuning en coaching van de betrokken hulpverleners. In samenspraak met het gezin maak je een verklarende analyse, waarna je een behandelplan opstelt. Hierbij leg je de focus op wat al goed gaat en de mogelijkheden van het gezin. Door de behandeling te richten op het versterken van talenten en het benutten van mogelijkheden, ontstaat er veerkracht om het probleem op te lossen.


Ligt het behandelplan eenmaal op tafel, dan blijf je de kwaliteit en voortgang van het hulpverleningsproces bewaken. Je adviseert hulpverleners over de beste therapieën en bent scherp op de juiste uitvoering van het plan. Het geeft je energie om de hulpverleners te ondersteunen in hun verdere professionalisering, zodat zij hun werk nog beter kunnen doen. Want alleen samen zijn jullie in staat om de situatie in het gezin te verbeteren.


In deze veelomvattende rol kun jij naast je inhoudelijke expertise vertrouwen op je communicatievaardigheden en probleemoplossend vermogen. Achterliggende vragen, problemen en gevoelens weet jij naar boven te halen. Je legt snel het verband met gedrag. Ook zeer complexe problematiek is bij jou in goede handen. Met jouw analytische en creatieve aanpak kom jij tot een passende oplossing. Jouw flexibiliteit stelt je daarnaast in staat om snel te schakelen in een dynamische werkomgeving.


Herken jij jezelf in bovenstaande krachten en aanpak? Dan vorm jij een krachtige combinatie met ons. Wel stellen we ook nog wat harde eisen voor deze functie:

 • Je hebt een universitair wetenschappelijke opleiding gevolgd en beschikt over minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent SKJ of BIG geregistreerd
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met complexe opvoedproblematiek, trauma en hechting.
 • Je werkt volgens de uitgangspunten van positieve psychologie, orthopedagogiek en systeemtherapie.
 • Je bent in staat een actieve bijdrage te leveren aan methodiekontwikkeling en (proces)diagnostiek.
 • Je bent bereid om achterwacht te zijn voor de bereikbaarheidsdienst.

Vereisten

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Omdat jij zorgt voor positieve ontwikkelingen binnen gezinnen, vinden wij dat jij zelf ook ontwikkelkansen verdient. De betrokkenheid en groeimogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg helpen je daarbij. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en we bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen. Hiermee ontwikkel je jezelf in je vak of als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom faciliteren we je in het zelf indelen van je werk.

Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg, schaal 11, met een minimum van € 3.786,- en maximum van € 5.722,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • een laptop en iPhone;
 • een dertiende maand en vakantietoeslag;
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
 • een thuiswerkvergoeding;
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Word je niet alleen blij van het ondersteunen van gezinnen, maar ook van het ontwikkelen met collega’s? Dan zit je goed bij Combinatie Jeugdzorg. Als gedragswetenschapper ondersteun je gezinnen in Zuidoost-Brabant vooral vanuit hun thuissituatie en bepaal jij hoe het hulpverleningstraject inhoudelijk wordt vormgegeven. Daarbij kun je rekenen op de expertises van je betrokken teams. Je collega’s laten zich ook graag adviseren door jou en waarderen het dat je ze op basis van jouw kennis en ervaring helpt in hun verdere professionalisering. Daarnaast maak je deel uit van het team van gedragswetenschappers, waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Natuurlijk is er net zoveel aandacht voor jouw ontwikkeling. We bieden je niet alleen opleidingen en trainingen, maar geven je bijvoorbeeld ook de ruimte om behandelingen en gedragingen te onderzoeken. Benieuwd hoe andere collega’s deze krachtige combinatie ervaren? Aukje kan je er alles over vertellen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature op zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker op 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of