Gedragswetenschapper Jeugdzorg (regio Zuidoost-Brabant)

Functieomschrijving

Ben jij een verbindende gedragswetenschapper met passie voor je vak? Krijg je energie van werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen in complexe situaties? Dan is Combinatie Jeugdzorg op zoek naar jou!


Jouw werkplek

Ieder kind heeft het recht op te groeien in een gezin. Dit is de kern van ‘Wonen doe je thuis’, al vele jaren het inhoudelijke kader van het werk bij Combinatie Jeugdzorg. Uitgangspunt is veilig opgroeien in het eigen gezin of in een pleeggezin, en kunnen terugvallen op een steunend netwerk van familie en vrienden.


Onze behandeling is gezinsgericht: kinderen, jongeren en hun ouders staan centraal. Wij sluiten aan bij hun mogelijkheden en talenten. Samen werken we aan een positief toekomstperspectief en aan het herstellen van het plezier in opvoeden. Onze behandelvisie is gebaseerd op de uitgangspunten van de positieve psychologie, orthopedagogiek en systeemtherapie. We ondersteunen kinderen, jongeren en hun ouders in het benutten van eigen kracht, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en meedoen in de samenleving: school, werk, wonen, vrijetijdsbesteding, sociale relaties. Behandeling zien we als het opbouwen en uitbreiden van wat goed is en het ontwikkelen van talenten. De focus ligt op positieve emoties en op het versterken van het vertrouwen in het eigen kunnen. Zo ontstaat er meer ruimte voor veerkracht, creativiteit en probleemoplossend vermogen.


Methodische pijlers

Met de positieve psychologie, orthopedagogiek en systeemtherapie als basis werken wij vanuit drie methodische ‘pijlers’: systeemgericht werken, competentiegericht werken en basiscommunicatie. Door daarbij oplossingsgericht aan de slag te gaan, sluiten we aan bij de eigen oplossingsrichtingen van kinderen, jongeren en ouders. Voor meer informatie over ‘Wonen doe je thuis’ en onze methodische pijlers en voorbeelden van methoden, klik hier.


Sluit deze werkwijze aan bij jou als hulpverlener? Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Dan gaan we graag samen met jou in gesprek om te onderzoeken welke zorgvorm en locatie het beste bij jou als professional past. 


Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van het behandelplan.
 • Je begeleidt en adviseert uitvoerende medewerkers inzake de vertaling van de behandelplannen, zodanig dat zij een grote mate van zelfwerkzaamheid bereiken, vanuit de gedachte van zelforganisatie.
 • Je ondersteunt en coacht hulpverleners vanuit het oogpunt van professionalisering en het optimaal benutten van de professionele ruimte door de hulpverleners.
 • Je bent onderdeel van het inhoudelijk behandelteam en levert een actieve bijdrage aan het bewaken van de kwaliteit en voortgang van het hulpverleningsproces.
 • Je levert een bijdrage aan het inhoudelijk beleid van de organisatie en aan het inhoudelijk cliëntbeleid.
 • Je levert een bijdrage aan de methodiekontwikkeling en aan de (proces)diagnostiek.
 • Je bent bereid te fungeren als achterwacht voor de bereikbaarheidsdienst van Combinatie Jeugdzorg.

Functievereisten

Jouw inbreng

 • Je hebt een afgeronde universitaire gedragswetenschappelijke opleiding.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een soort gelijke functie.
 • Je hebt kennis en ervaring met kinderen, jongeren en hun gezinnen met trauma en hechting gerelateerde problematiek.
 • Je bent sterk in het begeleiden van teams en medewerkers vanuit het perspectief van professionalisering en zelforganisatie.


Onze inbreng

 • CAO jeugdzorg. Salariëring volgens schaal 11 met een minimum van €3.240,- en een maximum van €4.896,- bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben een uitgebreid scholingsaanbod en een eigen Expertisecentrum Beroepsontwikkeling.
 • Er is ruimte om werktijden en -dagen flexibel in te richten.
 • Je ontvangt een laptop en een iPhone.
 • Je ontvangt een dertiende maand, vakantietoeslag en een pensioenregeling van Zorg & Welzijn.


Naast de teams waaraan je gekoppeld bent, maak je deel uit van het team van gedragswetenschappers binnen Combinatie Jeugdzorg, waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Je werkt in een prettige en uitdagende werksfeer.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.


Geloof jij dat er in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt en ga jij deze nieuwe uitdaging aan?

Solliciteer dan via onderstaande button. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Naomi, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.