Skip to content

Gedragswetenschapper (regio Zuidoost-Brabant, 24-36 uur)

Zuidoost-Brabant, Noord-Brabant, Nederland€ 3.506 - € 5.298 per maand

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Bijdragen aan een mooi toekomstperspectief voor kinderen/jongeren en hun gezin? Breng het plezier in opvoeden en opgroeien terug bij Combinatie Jeugdzorg!


Jij bent van mening dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een prettige en veilige gezinssituatie. Daarom zet je je bij Combinatie Jeugdzorg in om problemen in de opvoeding op te sporen. Waarom begrijpen kind en ouders elkaar niet meer? Tot welk gedrag leidt dit? En wat is er nodig om de gewenste situatie te creëren? Vanuit jouw betrokkenheid en creativiteit zorg je dat iedereen gezin een mooie stap naar voren zet, op weg naar een betere toekomst.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Jouw communicatievaardigheden zijn tiptop in orde en je luistert geduldig. Achterliggende gevoelens van kind en ouders haal je in een gesprek zo naar boven. Je hebt snel in beeld wat het verband is tussen deze gevoelens en het gedrag dat zij vertonen. Is er sprake van hele complexe problematiek? Geen probleem! Jij vindt het juist leuk om creatief na te denken over een passende oplossing. Bij het opstellen van het behandelplan focus je je op alles wat al goed gaat en kijk je naar de mogelijkheden van het gezin. Door de behandeling te richten op het versterken van hun talenten en het benutten van hun mogelijkheden, ontstaat er veerkracht om het probleem op te lossen.

Ligt het behandelplan eenmaal op tafel, dan laat je de casus niet los. Je adviseert hulpverleners over de beste therapieën en bent scherp op de juiste uitvoering van het plan. Ook geeft het je energie om de hulpverleners te ondersteunen in hun verdere professionalisering, zodat zij hun werk nog beter kunnen doen. Want alleen samen zijn jullie in staat om de situatie in het gezin te verbeteren.

Herken jij jezelf helemaal in bovenstaande krachten en aanpak? Dan vorm jij een krachtige combinatie met ons. Wel stellen we ook nog wat harde eisen voor deze functie:

 • Je hebt een universitair wetenschappelijke opleiding gevolgd en beschikt over minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een SKJ of BIG registratie (of de mogelijkheid tot).
 • Je hebt kennis en ervaring van complexe opvoed-, en opgroeiproblematiek.
 • Je bent bekend met de uitgangspunten van positieve psychologie, orthopedagogiek en systeemtherapie.
 • Je kunt bijdragen aan methodiekontwikkeling en (proces)diagnostiek.
 • Je bent bereid om achterwacht te zijn voor de bereikbaarheidsdienst.

Vereisten

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Omdat jij zorgt voor positieve ontwikkelingen binnen gezinnen, vinden wij dat jij zelf ook ontwikkelkansen verdient. De betrokkenheid en groeimogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg helpen je daarbij. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en we bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen. Hiermee ontwikkel je jezelf in je vak of als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom faciliteren we je in het zelf indelen van je werk, zodat je er plezier in blijft houden.

Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg, schaal 11, met een minimum van € 3.506,- en maximum van € 5.298,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • een laptop en iPhone;
 • een dertiende maand en vakantietoeslag;
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
 • een thuiswerkvergoeding;
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Word je niet alleen blij van het ondersteunen van gezinnen, maar ook van het ontwikkelen met collega’s? Dan zit je bij Combinatie Jeugdzorg helemaal goed. Als gedragswetenschapper ondersteun je gezinnen in Zuidoost-Brabant vooral vanuit hun thuissituatie en bepaal jij hoe het hulpverleningstraject inhoudelijk wordt vormgegeven. Daarbij kun je rekenen op de expertises van je zelforganiserende en betrokken team. Je collega’s laten zich ook graag adviseren door jou en waarderen het dat je ze op basis van jouw kennis en ervaring helpt in hun verdere professionalisering. Natuurlijk is er net zoveel aandacht voor jouw ontwikkeling. We bieden je niet alleen opleidingen en trainingen, maar geven je bijvoorbeeld ook de ruimte om behandelingen en gedragingen te onderzoeken. Benieuwd hoe andere collega’s deze krachtige combinatie ervaren? Aukje kan je er alles over vertellen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature op zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met  Stephanie Guemalmazian op 06-57 832 073 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of