Overslaan naar content

Crisis jeugdzorgwerker | Opname- en Oriëntatiegroep (Eindhoven, 24-32 uur)

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.843 - € 4.223 per maandDag- en nachtbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Sta jij stevig in je schoenen en ben je in staat daadkrachtig op te treden? Beschik je over voldoende vaardigheden om in crisissituaties de rust te bewaren, de risico's adequaat in te schatten en hiernaar te handelen? Dan is de Opname- en Oriëntatiegroep (O&O) op zoek naar jou!


Jouw werkplek

De Opname- en Oriëntatiegroep (O&O) is gevestigd in Eindhoven en bedoeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar die door een crisissituatie tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. De O&O biedt intensieve gezinsgerichte hulp aan jongeren met als eerste doel het bieden van een veilige plek, het creëren van rust en het bezweren van de crisis. De redenen van verblijf zijn verschillend en lopen sterk uiteen. De jongeren lopen daarom allemaal een individueel traject, gericht op hun eigen hulpvraag, waarbij we het gezin en netwerk intensief betrekken. Zo moet duidelijk worden wat de jongere en het gezin nodig hebben voor de toekomst. De opname duurt maximaal 28 dagen. 


Het team waarin je terecht komt bestaat uit 8 enthousiaste collega's. Zij werken onder andere vanuit de methodiek geweldloos verzet, competentie vergrotend werken en positieve psychologie. 


Jouw rol

Als jeugdzorgwerker verricht je pedagogische werkzaamheden binnen een residentiële setting. Je begeleidt en ondersteunt de jongeren in hun dagelijks functioneren, waarbij je altijd rekening houdt én communiceert met de ouders, het netwerk en de professionele samenwerkingspartners. Je biedt intensieve, gezinsgerichte hulp om onderlinge relaties zo goed mogelijk te herstellen. Je helpt gezinsleden om negatieve patronen te doorbreken, tot nieuwe inzichten te komen en te oefenen met het aannemen van andere rollen. Het doel in al je werkzaamheden is dat de jongere zo snel mogelijk weer thuis kan wonen.

Dit ga je als jeugdzorgwerker doen: 

 • Het stabiliseren van de crisis, het verrichten van interventies (samen met Ambulante Spoedhulp) en de-escalerend werken wanneer een jongere (tijdelijk) op de crisisgroep is geplaatst.
 • Taxeren van risico’s, observeren van gedrag, ontwikkeling en problematiek bij jongeren, gezinnen en andere betrokkenen.
 • Op zoek gaan naar mogelijkheden en oplossingen binnen de opvoedsituatie en het versterken van deze krachten zodat de jongere weer thuis kan wonen.
 • (Mede-)opstellen van rapportages, behandelplannen en adviezen aan gezinnen, verwijzers en andere betrokken partijen.
 • Consultatie en telefonische ondersteuning bieden aan collega’s en cliënten bij crisissituaties, (dreigende) escalaties of andere pedagogische vragen.
 • Buiten kantoortijden coördineren van noodplaatsingen wanneer er sprake is van een externe crisis, vanuit het samenwerkingsverband met Spoed Voor Jeugd.

Vereisten

Jouw inbreng

Jij straalt rust en veiligheid uit. Binnen een vaak hectische omgeving weet jij het overzicht en de controle te behouden: je werkt proactief, oplossingsgericht en kunt snel en samenwerkingsgericht schakelen. Je communiceert helder en kunt vanuit kennis en ervaring zelfstandig beslissingen nemen. Daarnaast heb je: 

 • een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond. 
 • een SKJ registratie of de mogelijkheid om je SKJ te registreren. 
 • ervaring in het werken met jongeren met gedrags- en gezagproblemen en/of ervaring met werken binnen een residentiële setting.
 • kennis van systeemgericht werken, SNS (sociale netwerkstrategieën) en competentiegericht werken.
 • kennis en ervaring met de methodiek geweldloos verzet (pre).
 • een proactieve inbreng binnen een zelforganiserend team. 

Binnen de O&O werk je onregelmatige diensten, slaap- en weekenddiensten. We gaan hierbij uit van één of twee slaapdiensten per week en 1,5 weekend per maand. 


Onze inbreng

Als jij gelukkig bent en plezier hebt in je werk, heeft dat ook een positief effect op de jongeren die je behandeldt. Om dat geluk en plezier te behouden, is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ-geaccrediteerde) trainingen, zodat je kunt groeien in je vak. Of daarbuiten. Natuurlijk zorgen we daarbij ook voor goede studiefaciliteiten. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je de kans om in overleg met het team tot een passend rooster te komen waarin je voorkeuren kan aangeven.


Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg, schaal 8, met een minimum van € 2.843,- en maximum van € 4.223,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur) per 1 juli a.s. 
 • ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • een laptop en iPhone. 
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag. 
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn. 
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.

Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Dat je in deze baan van betekenis bent voor jongeren en hun gezin is geweldig. Maar wat dit werk nog beter maakt is volgens onze collega Chaymaa de krachtige combinatie van het team en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg. Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s, die je graag een luisterend oor bieden. Die zorgen dat je je veilig voelt, waardoor je echt jezelf kunt zijn. Heel belangrijk, want zo zetten zij jou in je kracht. Ook vinden er regelmatig intervisies, casuïstiekbesprekingen en reflecties plaats, met de focus op professionele ontwikkeling. En wil je verder groeien in je vak? Dan zijn er genoeg kansen. Je kunt veel leren van de expertise van je collega’s, maar ook van ons scholingsaanbod. Genoeg uitdaging dus!

Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en meeloopdag. Ook zijn een VOG en referentiecheck onderdeel van het sollicitatieproces.

Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter op 06-20738527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst. 

of