Skip to content

Crisis jeugdzorgwerker | Opname- en Oriëntatiegroep (Eindhoven, 28 - 36 uur)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.600 - € 3.862 per maandCrisis

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Sta jij stevig in je schoenen en ben je in staat daadkrachtig op te treden? Beschik je over voldoende vaardigheden om in crisissituaties de rust te bewaren, de risico's adequaat in te schatten en hiernaar te handelen? Dan is de Opname- en Oriëntatiegroep (O&O) op zoek naar jou!


Jouw werkplek

De Opname- en Oriëntatiegroep (O&O) is gevestigd in Eindhoven en bedoeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar die door een crisissituatie tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. De O&O biedt intensieve gezinsgerichte hulp aan jongeren met als eerste doel het bieden van een veilige plek, het creëren van rust en het bezweren van de crisis. De redenen van verblijf zijn verschillend en lopen sterk uiteen. De jongeren lopen daarom allemaal een individueel traject, gericht op hun eigen hulpvraag, waarbij we het gezin en netwerk intensief betrekken. Zo moet duidelijk worden wat de jongere en het gezin nodig hebben voor de toekomst. De opname duurt maximaal 28 dagen. 


Het team waarin je terecht komt bestaat uit 8 enthousiaste collega's. Zij werken onder andere vanuit de methodiek geweldloos verzet, competentie vergrotend werken en positieve psychologie. 


Jouw rol

Als jeugdzorgwerker verricht je pedagogische werkzaamheden binnen een residentiële setting. Je begeleidt en ondersteunt de jongeren in hun dagelijks functioneren, waarbij je altijd rekening houdt én communiceert met de ouders, het netwerk en de professionele samenwerkingspartners. Je biedt intensieve, gezinsgerichte hulp om onderlinge relaties zo goed mogelijk te herstellen. Je helpt gezinsleden om negatieve patronen te doorbreken, tot nieuwe inzichten te komen en te oefenen met het aannemen van andere rollen. Het doel in al je werkzaamheden is dat de jongere zo snel mogelijk weer thuis kan wonen.

Dit ga je als jeugdzorgwerker doen: 

 • Het stabiliseren van de crisis, het verrichten van interventies (samen met Ambulante Spoedhulp) en de-escalerend werken wanneer een jongere (tijdelijk) op de crisisgroep is geplaatst.
 • Taxeren van risico’s, observeren van gedrag, ontwikkeling en problematiek bij jongeren, gezinnen en andere betrokkenen.
 • Op zoek gaan naar mogelijkheden en oplossingen binnen de opvoedsituatie en het versterken van deze krachten zodat de jongere weer thuis kan wonen.
 • (Mede-)opstellen van rapportages, behandelplannen en adviezen aan gezinnen, verwijzers en andere betrokken partijen.
 • Consultatie en telefonische ondersteuning bieden aan collega’s en cliënten bij crisissituaties, (dreigende) escalaties of andere pedagogische vragen.
 • Buiten kantoortijden coördineren van noodplaatsingen wanneer er sprake is van een externe crisis, vanuit het samenwerkingsverband met Spoed Voor Jeugd.

Vereisten

Jouw inbreng

Jij straalt rust en veiligheid uit. Binnen een vaak hectische omgeving weet jij het overzicht en de controle te behouden: je werkt proactief, oplossingsgericht en kunt snel en samenwerkingsgericht schakelen. Je communiceert helder en kunt vanuit kennis en ervaring zelfstandig beslissingen nemen. Daarnaast heb je: 

 • een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond. 
 • een SKJ registratie of de mogelijkheid om middels een praktijkprogramma je SKJ registratie te behalen. 
 • ervaring in het werken met jongeren met gedrags- en gezagproblemen en/of ervaring met werken binnen een residentiële setting.
 • kennis van systeemgericht werken, SNS (sociale netwerkstrategieën) en competentiegericht werken.
 • kennis en ervaring met de methodiek geweldloos verzet (pre).
 • een proactieve inbreng binnen een zelforganiserend team. 

Binnen de O&O werk je onregelmatige diensten, slaap- en weekenddiensten. We gaan hierbij uit van één of twee slaapdiensten per week en 1,5 weekend per maand. 


Onze inbreng

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg. Schaal 8 met een minimum van €2.600- en een maximum van €3.862,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast ontvang je ORT. 
 • Een laptop en een iPhone.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten. 
 • Aanvullende (aantrekkelijke) voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, thuiswerkregeling en -vergoeding, reiskosten, studiefaciliteiten en een fietsplan. 
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022-2023”.


Kom jij de O&O versterken? 

Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. De sollicitatieprocedure bestaat uit één sollicitatiegesprek en één meeloopdag. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 29 september a.s. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt. Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. 


Vragen? 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Stephanie Guemalmazian, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg (werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdagochtend) via 06-57 83 20 73 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.

Een VOG en referentiecheck zijn beide onderdeel van het sollicitatieproces.

of