Overslaan naar content

Coördinator expertisecentrum Beroepsontwikkeling (Eindhoven, 20-28 uur)

Hybride
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.080 - € 4.601 per maand

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Ben jij de betrokken coördinator die van aanpakken houdt en het gezicht wil worden van het nieuwe expertisecentrum Beroepsontwikkeling? Heb je gevoel voor ondernemerschap en word je ook enthousiast van het geven en ontwikkelen van producten waaronder trainingen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Per 1 oktober 2024 ontstaat er bij Combinatie Jeugdzorg een vacature voor de functie van coördinator expertisecentrum Beroepsontwikkeling!


Expertisecentrum Beroepsontwikkeling

Combinatie Jeugdzorg heeft professionalisering van medewerkers hoog in het vaandel en heeft daarvoor een stevige basis in het scholingsbeleid. Professionalisering is meer dan scholing en training, het gaat ook om het versterken van het professionele handelen en de professionele autonomie. Om die reden heeft Combinatie Jeugdzorg het expertisecentrum Beroepsontwikkeling in het leven geroepen. De belangrijkste functies van het expertisecentrum zijn:

 • Het realiseren en coördineren van een goed intern scholingsprogramma, op basis van de opleidingsplannen zoals die o.a. door het management worden aangeleverd.
 • Het volgen, bundelen en verspreiden van informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de beroepsgroep. Dat vraagt gericht zijn op ontwikkelingen binnen het professioneel toezicht, (her)registratie, vanuit stichting kwaliteitskader jeugd, de beroepsvereniging BPSW, NVO en NIP, en ontwikkelingen binnen Combinatie Jeugdzorg. 
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan het realiseren van specifieke opleidingsprogramma’s, zoals het praktijkprogramma.
 • Werken aan grotere bekendheid van wat er is in de organisatie en hoe dit te benutten (bijvoorbeeld moreel beraad, professioneel statuut, kennis bij medewerkers) en ook het ondersteunen van individuele professionals m.b.t hun beroepsontwikkeling.
 • Sturen op professionele autonomie en ontwikkeling i.p.v. overnemen: professionals zijn zelf verantwoordelijk voor hun registratie en handelen binnen de gestelde beroepsnormen en de beroepsstandaarden.
 • Onderhouden van externe contacten.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt 

Als coördinator leid jij de ontwikkelingen en/of projecten m.b.t opleiding en beroepsontwikkeling binnen het expertisecentrum in- en extern. In deze rol ben je het gezicht voor zowel de externe ‘klant’ als voor medewerkers van Combinatie Jeugdzorg. Het is jouw uitdaging om dit te coördineren en te leiden. Dit in de juiste mix van kwaliteit en gezonde bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met het secretariaat scholing, management en met een team trainers.


Een belangrijke taak ligt naast het bijhouden van de ontwikkelingen van het vak, bij de borging en uitvoering van kennis m.b.t professionalisering waarbij je ook zelf als trainer een bijdrage levert. Van jou wordt verwacht dat je intern de vraag naar deskundigheid samenbrengt met een samenhangend en passend aanbod. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het realiseren van opleidingsroutes zoals het praktijkprogramma en zij-instroom. Je hebt een goed gevoel voor externe kansen.


Daarnaast bestaat je werk uit:

 • Het geven van trainingen in- en extern;
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan specifieke opleidingstrajecten (bv bij medewerkers die het praktijkprogramma doorlopen);
 • Afstemming met relevante stakeholders over de inhoud van het scholingsprogramma;
 • Coördineren en borgen van trainingsactiviteiten in- en extern;
 • Leiding aan de uitvoerende processen binnen het expertisecentrum en werk je samen met anderen aan voortdurende kwaliteitsverbetering van inhoud en processen;
 • Je neemt actief de ruimte om de inrichting van het expertisecentrum aan te passen aan de ambities en wensen vanuit de organisatie;
 • Goed coördineren en het overzicht houden op en functioneren van het expertisecentrum;
 • Je ontwikkelt inhoudelijke beschrijvingen voor nieuwe trainingen en/of ondersteuningsaanbod op vraag van het management
 • Het verzorgen van lezingen, presentaties en trainingen in- en extern;
 • Het volgen, bundelen en verspreiden van informatie en belangrijke ontwikkelingen van buitenaf, zoals op het gebied van professioneel toezicht, (her)registratie en ontwikkelingen binnen de beroepsvereniging BPSW en hier passende activiteiten op uitzetten.

Vereisten

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan vorm jij een krachtige combinatie met ons. Wel stellen we ook nog een aantal harde eisen voor deze functie: 

 • een afgeronde opleiding minimaal op hbo-niveau afgerond en een SKJ registratie
 • je schakelt snel en hebt gevoel voor service zowel intern als extern
 • een integere, open, zelfstandige en flexibele werkhouding en helikopterview
 • je communiceert eenduidig en helder en je schrijft goed
 • je vindt het leuk om trainingen, lezingen en presentaties te geven
 • je werkt nauwkeurig en bewaakt afspraken en deadlines.


Hoe wij de kracht van combinatie versterken 

Als medewerker van onze fijne organisatie verdien je het om in je kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en er is veel aandacht en bereidheid voor nieuwe ideeën en initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je van ons de ruimte om in overleg je werkdagen flexibel in te richten en hybride te werken zodat dit bijdraagt aan het plezier in je werk.


Daarnaast heb je recht op:

 • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Schaal 9 met een minimum van  3.080,- en maximum van € 4.601,-
  bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een functie in ontwikkeling, afhankelijk van de mate waarin je de volle breedte van de functie in kan vullen is doorontwikkeling naar schaal 10 mogelijk
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag
 • een laptop en iPhone
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding
 • een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch zoals verse salades en soep
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige en uitdagende werksfeer binnen een omgeving met volop ontwikkelingsmogelijkheden en veel ruimte voor jouw inbreng, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Samen werken wij aan oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen op voort te borduren. Wij leren graag met en van elkaar. Hierbij kun je rekenen op ervaring, ondersteuning en coaching van jouw collega’s.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Dus reageer vandaag nog! Een VOG en referentiecheck zijn onderdeel van het sollicitatieproces. Het gehele proces lees je hier.


Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter via 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of