Skip to content

Ambulant hulpverlener gekoppeld aan dagbehandeling (Eindhoven en Helmond, uren in overleg)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.603 - € 3.888 per maandDagbehandeling

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Is het jouw passie om kinderen en gezinnen te helpen met specialistische behandeling in de complexe situatie waarin zij zich bevinden? Ben jij de betrokken hulpverlener die samen met het gezin een stap vooruit zet? Ben écht van betekenis bij Combinatie Jeugdzorg!


Geeft het jou een rijk gevoel om van betekenis te zijn voor anderen? En doe je dat het liefst door het ondersteunen van gezinnen die te maken hebben met complexe opvoed- en opgroeiproblematiek? Bij Combinatie Jeugdzorg ben je als ambulant hulpverlener een belangrijke spil in de opgroeisituatie binnen gezinnen. Je bent de professional die, vanuit de systemische blik, zorgt dat ouders hun opvoedingstaak weer zelfstandig en met plezier kunnen uitvoeren. Met als doel dat kinderen zich in een veilige omgeving optimaal kunnen ontwikkelen.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Als ambulant hulpverlener bied je specialistische behandeling aan gezinnen waarvan hun kind(eren) overdag op een dagbehandelingsgroep verblijven. Het gaat hierbij om de dagbehandelingsgroepen MKD, Intensieve dagbehandeling van Combinatie Jeugdzorg en Onderwijs-Zorg, een samenwerking van Combinatie Jeugdzorg met Aloysius Stichting. Ten behoeve van de vacatures is er een onderscheid te maken in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en van 12 tot 18 jaar.


Geduld, nieuwgierigheid en positief denken zijn jouw uitgangspunten. Omdat elk kind, gezin en systeem uniek zijn, neem je de tijd om alle gezinsleden en hun vertrouwde omgeving te leren kennen. Je bent niet bang om de betrokkenen een spiegel voor te houden, zodat ze zichzelf en elkaar beter begrijpen. Daarna ga je samen met het gezin op zoek naar de behandeling die het beste aansluit op hun krachten en mogelijkheden. Hierin betrek je het netwerk van de gezinsleden. Met wie kunnen ze samenwerken om hun ontwikkeling als gezin te versterken? Vervolgens ondersteun je alle betrokkenen in elke lastige stap van het veranderproces.


In nauwe samenwerking met betrokkenen stel jij een behandelplan op en geef je hier uitvoering aan. Je brengt veranderprocessen binnen de gezinnen op gang om een zo optimaal mogelijk opgroei- en opvoedklimaat voor het kind te realiseren.

Tijdens het hulpverleningstraject breng jij het gezinssysteem in kaart en ben jij verantwoordelijk voor een netwerkverkenning en risico-inventarisatie. Je rapporteert duidelijk en bewaakt de afgegeven beschikking. Dit doe je allemaal in nauwe samenwerking met inhoudelijk deskundige collega’s en betrokken opdrachtgevers. Zo zorg je er met jouw professionele inzet voor dat gezinnen op eigen kracht verder kunnen!


Met bovenstaande competenties vorm jij een krachtige combinatie met onze collega’s. Wel stellen we ook nog een aantal harde eisen voor deze functie:

 • Je bent in het bezit van een relevant hbo-beroepsdiploma en een SKJ/BIG registratie (of de mogelijkheid tot).
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in het werken met gezinnen, het systeem en complexe opvoedsituaties.
 • Je hebt ervaring in het systeemgericht werken.
 • Je werkt volgens de beroepscode voor de jeugd- en gezinsprofessional en de richtlijnen van jeugdhulp en jeugdbescherming.
 • Je hebt een rijbewijs en een auto tot je beschikking voor het afleggen van huisbezoeken.

Vereisten

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen om je te ontwikkelen in je vak of als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je van ons de ruimte om in overleg met je team je eigen werktijden/-dagen flexibel in te richten. Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!


Daarnaast bieden wij je:

 • en goed salaris conform de cao jeugdzorg, schaal 9, met een minimum van €2.603,- en maximum van €3.888,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • een laptop en iPhone;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding;
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.


Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige én uitdagende werksfeer binnen een omgeving met vele doorgroeimogelijkheden, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Het werk is heel afwisselend door de diverse hulpvragen van gezinnen. We vertrouwen erop dat jij weet hoe je deze hulpvragen het beste oplost. Daarom ben je zelf verantwoordelijk voor je casussen en begeleid je vanuit jouw expertise ieder gezin zelfstandig. Toch sta je er nooit alleen voor. Je collega’s verliezen je niet uit het oog en helpen je met alle liefde en professionaliteit vooruit als je hulp nodig hebt. En jij hen natuurlijk ook. Want samen zijn jullie een krachtige combinatie die het verschil maakt voor gezinnen.


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via de solliciteer-knop! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!


Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature zodra we een kandidaat hebben gevonden.  Ons sollicitatieproces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Stephanie Guemalmazian, recruiter op 06 57832073 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

of