Skip to content

Ambulant hulpverlener gekoppeld aan dagbehandeling (24-32 uur)

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenAmbulant

Functieomschrijving

Terug naar het vacatureoverzicht


Is het jouw passie om kinderen en gezinnen te helpen met specialistische ondersteuning in de complexe situatie waarin zij zich bevinden? Win jij snel vertrouwen en sluit je goed aan bij kinderen en ouders? Ben jij de betrokken hulpverlener die samen met het gezin een stap vooruit zet? Binnen de werkvorm dagbehandeling zijn wij op zoek naar een ambulant hulpverlener.


Jouw rol

Als ambulant hulpverlener binnen de werkvorm dagbehandeling bied je specialistische ondersteuning aan gezinnen waarvan hun kind(eren), afhankelijk van hun leeftijd, overdag op een behandelgroep van Combinatie Jeugdzorg verblijven. Wij bieden dagbehandeling op maat voor verschillende leeftijden:

 • Multidisciplinaire kinderdagbehandeling (MKD) is een vorm van dagbehandeling voor kinderen van 2 tot 7 jaar met ontwikkelingsproblemen en problemen van opvoedkundige aard.
 • Boddaert is een vorm van naschoolse dagbehandeling voor kinderen van 6 tot 14 jaar en hun gezin, bij wie ernstige problemen zijn ontstaan in de ontwikkeling en/of opvoeding.
 • Intensieve Dagbehandeling is bedoeld voor schoolgaande en niet-schoolgaande jongeren tussen de 12 en 18 jaar die als gevolg van opgroei- en opvoedingsproblemen vastlopen op verschillende gebieden.

Voor meer informatie omtrent de dagbehandeling klik hier

We zoeken een ambulant hulpverlener gekoppeld aan de werkvormen intensieve dagbehandeling en MKD.


Je werk bestaat uit…

 • In kaart brengen van het gezinssysteem, netwerkverkenning en risico-inventarisatie.
 • Samen met betrokkenen een plan van aanpak opstellen en uitvoering geven aan en ondersteunen bij de realisatie hiervan.
 • Het plegen van interventies en het op gang brengen van veranderingsprocessen binnen de gezinnen, om een zo optimaal mogelijk opgroei- en opvoedklimaat voor het kind te realiseren, zodat ouders hun opvoedingstaak weer zelfstandig kunnen uitvoeren en weer plezier krijgen in opvoeden.
 • Ondersteunen en positioneren van kind, ouders en hun netwerk.
 • Opstellen van hulpverleningsplannen en het verzorgen van periodieke rapportages over het hulpverleningsproces.
 • Samenwerken met verschillende organisaties die met jongeren werken op het gebied van onderwijs, zorg, werk en vrijetijdsbesteding.


Jouw werkplek

Je maakt deel uit van een zelforganiserende team. Je werkt in nauwe samenwerking met elkaar aan gezinsgerichte behandeling. Je grootste uitdaging en voldoening: het verbeteren van de situatie waar de kinderen, ouders en/of het netwerk van jouw behandelgroep zich bevinden. Dit doe je in nauwe samenwerking met een gespecialiseerd team van therapeuten, gedragswetenschappers en pedagogisch medewerkers.


Een collega aan het woord: De teams zijn heel divers, maar er loopt duidelijk een rode draad door deze teams. Iedereen werkt vanuit een positief gedachtengoed. De teams zijn enthousiast en positief in hun benadering naar kinderen en hun ouders. Daar krijg je zelf energie van”.

Vereisten

Jouw inbreng

Als ambulant hulpverlener heb je enkele jaren ervaring in het systeemgericht werken. Je draagt zorg voor de ontwikkeling van kinderen en hun gezinnen in complexe situaties. Tijdens dit proces moet je zowel in teams kunnen functioneren, als zelfstandig. Hiervoor ga je planmatig en methodisch te werk. Je hebt een actieve en ondersteunde werkhouding. De problematiek van deze kinderen en hun gezinnen is divers. Jij weet wat het team nodig heeft en schakelt gemakkelijk binnen deze diversiteit aan casussen. 

Daarnaast beschik je over:

 • een relevant hbo beroepsdiploma.
 • een SKJ registratie (of je kunt je op korte termijn registreren). 
 • enkele jaren relevante werkervaring met het werken met gezinnen en hun netwerken (in een ambulante functie).
 • kennis en ervaring met systeemtheoretische uitgangspunten en competentie verhogende strategieën.
 • kennis van Geweldloos verzet is een pré.
 • kennis en ervaring met hulpverlening binnen complexe netwerken en in crisissituaties.
 • kennis van contextuele theoretische uitgangspunten.
 • een proactieve inbreng in een zelforganiserend team.
 • een rijbewijs en een auto.


Onze inbreng

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg. Schaal 9 met een minimum van €2.735- en een maximum van €4.085,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • Een jaarcontract dat bij wederzijds enthousiasme op termijn wordt omgezet in een vast contract.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag.
 • Ruimte om werktijden- en dagen in overleg met je team flexibel in te richten.
 • Aanvullende voorwaarden zoals een uitstekende pensioensverzekering, collectieve zorgverzekering en een fietsplan.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft voor haar medewerkers een uitgebreid intern scholingsaanbod, met onder andere SKJ-geaccrediteerde trainingen.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en hun gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Onze ambitie is om elk kind een thuis & toekomst te geven. Samen met het gezin werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl.


De medewerkers van Combinatie Jeugdzorg zijn bevlogen, betrokken en trots op hun werk en op de organisatie. Zij verbinden zich graag voor langere tijd aan de organisatie en waarderen hun werkgever als “Beste werkgever van 2022”.

Kom jij Combinatie Jeugdzorg versterken?

Werk jij vanuit betrokkenheid, oprechte aandacht, passie en respect? Laat jij niet los, maar durf jij te zoeken naar creatieve oplossingen? Bij Combinatie Jeugdzorg hebben we oog en oor voor problemen en geloven we dat in ieder kind en iedere ouder kracht en talent schuilt. Oplossingen waaraan iedereen een bijdrage levert en die een stevige basis vormen om samen verder te gaan.


Spreekt het werken bij Combinatie Jeugdzorg jou aan? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande button. Solliciteren kan tot 17 augustus a.s. De eerste gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 22 augustus. De tweede gesprekken zijn op donderdagochtend 25 augustus. 

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Naomi v.d. Akker, recruiter bij Combinatie Jeugdzorg via 06 20 73 85 27 (ook WhatsApp) of via vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.