Ambulant hulpverlener - Dagbehandeling (Heibloem, 28-36 uur)

Functieomschrijving

Win jij snel vertrouwen en sluit je goed aan bij kinderen, jongeren en ouders? Weet jij de juiste balans te vinden in de regie bij het gezin leggen of juist doorpakken? Heb jij ervaring met systemisch werken en geloof jij in maatwerk? Voor onze locatie Heibloem zijn wij op zoek naar een ambulant hulpverlener! Je werkt met een klein, specialistisch team in een fantastische omgeving!


Jouw rol

Op de locatie Heibloem behandelen we kinderen en jongeren met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Er wordt naast het 24uurs aanbod ook sinds enkele jaren Intensieve dagbehandeling voor (dreigende) thuiszitters geboden in samenwerking met diverse vormen van onderwijs in de regio. Voor Heibloem geldt dat de behandeling binnen 24 uurszorg zich specifiek richt op ontwikkelingsproblematiek ten gevolge van trauma en hechting.

Als ambulant hulpverlener bied je specialistische ondersteuning aan gezinnen waarvan hun kind(eren) gebruik maken van een van onze werkvormen op het terrein. Je maakt deel uit van een of meerdere zelf organiserende team(s), die in nauwe samenwerking met elkaar werken aan gezinsgerichte behandeling. Binnen Dag- en nachtbehandeling werken we onder andere met de methodiek ‘Slapende Honden’ waarvoor je mogelijk een opleidingstraject gaat volgen.Daarnaast bestaat je werk uit…

 • In kaart brengen van het gezinssysteem, netwerkverkenning en risico-inventarisatie.
 • Samen met betrokkenen een plan van aanpak opstellen en uitvoering geven aan en ondersteunen bij de realisatie hiervan.
 • Het plegen van interventies en het op gang brengen van veranderingsprocessen binnen de gezinnen, om een zo optimaal mogelijk opgroei- en opvoedklimaat voor het kind te realiseren, zodat ouders hun opvoedingstaak weer zelfstandig kunnen uitvoeren en weer plezier krijgen in opvoeden.
 • Ondersteunen en positioneren van kind, ouders en hun netwerk.
 • Opstellen van hulpverleningsplannen en het verzorgen van periodieke rapportages over het hulpverleningsproces.
 • Samenwerken met andere betrokkenen bij de hulpverlening, zoals pedagogisch medewerkers en gedragswetenschappers.


Een collega aan het woord:

“Wat ik zo leuk vind aan het werk is dat je met een klein, professioneel en hecht team in een fantastische bosrijke omgeving werkt. De verscheidenheid aan werkzaamheden, een boeiende doelgroep en een moderne methodiek maken het helemaal af.”

Vereisten

Jouw inbreng

 • Je hebt een sociaalpedagogische opleiding op Hbo-niveau succesvol afgerond.
 • Je bent geregistreerd (of kunt je registreren) in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
 • Je hebt ervaring met systeemtheoretische uitgangspunten en competentie verhogende strategieën.
 • Je hebt ervaring met hulpverlening binnen complexe netwerken en in crisissituaties.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met behandeling op het gebied van hechting problematiek en trauma.
 • Je bent goed in staat om zelfstandig, planmatig en methodisch te werken.
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een auto.


Onze inbreng

Je maakt deel uit van een of meerdere zelf organiserende teams waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Plezier met elkaar en betrokkenheid bij werk en collega’s spelen een belangrijke rol. Er is ruimte om met elkaar te reflecteren, met en van elkaar te leren en te werken aan kwaliteitsontwikkeling. Je werkt in een prettige en uitdagende werksfeer.

 • Rechtspositie conform de CAO Jeugdzorg. Salariëring volgens schaal 9 met een minimum van € 2.603, - en een maximum van € 3.888, - bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenregeling van Zorg & Welzijn en een dertiende maand.
 • Combinatie Jeugdzorg heeft een uitgebreid intern scholingsaanbod.
 • Je krijgt de beschikking over een laptop en mobiele telefoon en er is ruimte om werktijden en -dagen flexibel in te richten. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Het betreft van functie van minimaal 28 en maximaal 36 uur.


Dit zijn wij!

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.


Kom jij ons team versterken?

Word je uitgedaagd door deze functie? Klik dan op onderstaande button. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het gevraagde profiel past? Stuur dan deze vacature door!

Met vragen over deze vacature kun je terecht bij Naomi van dan den Akker, recruiter Combinatie Jeugdzorg (0620738527).


De gesprekken vinden plaats op maandag 18 januari.